Turnéleder Are Arnardo med showets stuntsyklister.

Turnéleder Are Arnardo med showets stuntsyklister. Foto: Fridgeir Walderhaug

Tradisjonsrik familiesirkus til Oppdal:

Flyr høyt etter 70 år i manesjen

Fredag 16. august kan nye publikummere ta plass i sirkusteltet når den seks måneder lange jubileumsturnéen gjester Fritidsparken i Oppdal.

Hele landet vil få besøk når Cirkus Arnardo i år feirer 70 år. Siden starten i 1949 har 9 millioner nordmenn vært samlet rundt manesjen i løpet av 12 000 forestillinger.

– Bestefar var en visjonær med ønske om å glede andre, sier turnéleder Are Arnardo i en pressemelding om sirkusets grunnlegger Arne Arnardo.

– Og historien har vel vist at han lyktes ganske så bra med sin livsgjerning, sier Are Arnardo, som altså selv er barnebarn av den kjente sirkusgründeren, og også sønn av cirkusnestoren Arild Arnardo.

– Denne jubileumsforestillingen er tenkt å være en hyllest til vårt trofaste publikum gjennom alle år, sier Are Arnardo.

Den nye forestillingen byr blant annet på Duo Urunovs raske klesskifte-nummer, som selv sirkussjefen er imponert over. Årets show byr også på spektakulær sykkelakrobatikk med BMX-flips og trial-tricks der det tråkkes til med stor kraft i en hinderløype.

Svenske David Hammarberg er en av Sveriges få profesjonelle sirkusartister og lager flyakrobatikk i en kombinasjon av trapez og bungee. Sirkusklovnene Los Sitos besøker Norge for første gang  og de som elsker dyr på sirkus får møte både vakre ponnier i unikt samspill med lamaer, samt borzoi-hunder og pudler. Det blir også balansekunst, skyting med armbrøst og temposjonglering i jubileumsforestillingen.

I 2018 var det 250 år siden det moderne sirkuset ble født i England.

– Dette er levende underholdning tuftet på rike tradisjoner. Og naturligvis støpt i en moderne form som fenger, sier Are Arnardo,

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
>

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert