Ulykken skjedde under fiske på Gjevilvatnet.
Ulykken skjedde under fiske på Gjevilvatnet.

Båt velvet under fisketur på Gjevilvatnet:

Båt kantret på Gjevilvatnet

Tilstanden er kritisk for mann i 50-årene fra Trondheim som havnet i Gjevilvatnet under en fisketur sent fredag kveld.


Ifølge politiet var det to personer ombord i båten, den ene kom seg til land og fikk varslet om ulykken. Den ble så meldt til AMK og videre til politiet.

– Vi har nettopp fått en person som havnet under båten inn til land. Det drives hjerte- og lungeredning på stedet. Luftambulansen er på plass, sa operasjonsleder Anlaug Oseid ved Trøndelag politidistrikt til OPP ved midnatt.

Ifølge Oseid var det lavt skydekke i området som gjorde det utfordrende å lande for luftambulansen.

Politiet fikk melding om ulykken klokka 23 fredag kveld av en som ikke var involvert i selve kantringen. Luftambulanse fra Dombås var på plass ved ulykkesstedet like etter halv tolv, og mannen ble fløyet til St. Olavs Hospital nedkjølt og med kritiske skader.

Meldingen til politiet kom 23.00, og mannen ble ifølge politiets operasjonsleder tatt opp av vannet 23.36. Ifølge politiloggen tok luftambulansen av fra stedet 00.27.

Lørdag morgen var politiet i kontakt med sykehuset som betegner mannens tilstand som veldig kritisk. Pårørende er varslet.

Ifølge politiets opplysninger dro de to ut i 9-tida på fredagskvelden for å dorge på Gjevilvatnet. Begge de to er menn i 50-årene fra Trondheim som oppholdt seg på ei hytte i området.

– På et tidspunkt har den ene reist seg i båten og den har velvet. En av de to havnet da under båten. Han hadde ikke redningsvest på seg, den lå i båten.

Det forteller operasjonsleder Wenche Johnsen til OPP, og baserer seg på politiets logg fra nattens hendelse.

Hans kamerat hadde redningsvest på seg, og kom seg til land der han fikk varslet fra om ulykken.

Det er ikke kjent hvor på Gjevilvatnet ulykken skjedde annet enn at det var på østsiden.

Vennligst Logg inn for å kommentere