Bård Botten i aksjon i Djurgården lørdag.
Bård Botten i aksjon i Djurgården lørdag.

Løp og svømte fra alle i styrkeprøve i Sverige:

Botten råest i Sverige

Bård Botten vant Tough Viking i Stockholm, og nå kan det bli VM likevel på oppdalingen.

Konkurrentene falt av som fluer underveis i det knallharde hinderløpet på Djugården i Stockholm lørdag. Oppdalingen var spent på formen etter to treningsfrie dager som oppladning til konkurransen i Stockholm.

– Jeg kjente det på oppvarmingen at dette ville gå bra. Men en vet aldri hvor bra det blir. Jeg tok det med ro den første kilometeren, men etter det var det bare å peise på!, forteller Botten til OPP.

Botten kom etterhvert i en gruppe med noen eliteløpere som fulgte oppdalingen i noen kilometer.

– Men de datt av de óg!

Løperne må gjennom en utfordringer i hinderløpet som å komme seg over og under ulike hinder, ta et isbad og gjennomføre tunge løft.

Det tøffeste var å svømme 400 meter, forteller Botten.

– Jeg fikk noen råd fra bademesteren i Oppdal om å ligge med hodet så lavt som mulig og ha god pusteteknikk: Det hjalp, jeg svømte fortere i år enn i fjor, sier Botten.

På slutten skal deltakerne løfte ei tung kule oppå et oljefat og bikke den ned igjen.– Det var det mye publikum som så på, og det har mye å si. Jeg var sliten, men dro den rett opp!

Botten innrømmer at det tar på å løpe i 1 time og 38 minutter med tunge løft og vanskelige hindre.

– Jeg ligger på terskelen min som er en fart på 14-15 km/t, da ligger pulsen rundt 160-170 i halvannen time. Det er brukbart det til å være en 52-åring!

Botten vant klassen menn over 50 år der han var solide 1.22 foran nummer to.

Totalt deltok over 3300 løpere i årets utgave av Tough Viking i Sverige, Botten ble nummer 115 totalt, som fjerde beste nordmann!

Nå vurderer han å stille i VM som han egentlig hadde slått fra seg tidligere i år.

– Hvis det blir VM, så går jeg inn i ny periode med ny treningsplan. Jeg har lyst til å delta i Tough Viking i Finland i september – det hadde vært artig å hamle opp med finnene!

VM i hinderløp går i London i oktober.

Vennligst Logg inn for å kommentere