Havnet i Gjevilvatnet under fisketur fredag kveld:

Døde etter drukning

Sykehuset har lørdag bekreftet det tragiske utfallet overfor politiet.

‘- Politiet har fått bekreftet at mannen døde ved St. Olavs hospital tidlig lørdag ettermiddag, opplyser operasjonsleder Wenche Johnsen ved Trøndelag politidistrikt overfor OPP.

Johnsen bekrefter at mannen er i slutten av 50-årene og bosatt i Trondheim.

Han var på fisketur på Gjevilvatnet sammen med en kamerat da båten veltet. Den ene kom seg til land og fikk varslet om ulykken.

Den ble så meldt til AMK og videre til politiet.

Personen som havnet i vannet fikk hjerte- og lungeredning på stedet, før vedkommende ble fraktet til St. Olavs hospital i luftambulanse.

Politiet fikk melding om ulykken klokka 23 fredag kveld av en som ikke var involvert i selve kantringen. Luftambulanse fra Dombås var på plass ved ulykkesstedet like etter halv tolv, og mannen ble fløyet til St. Olavs Hospital nedkjølt og med kritiske skader.

Meldingen til politiet kom 23.00, og mannen ble ifølge politiets operasjonsleder tatt opp av vannet 23.36. Ifølge politiloggen tok luftambulansen av fra stedet 00.27.

Ifølge politiets opplysninger dro de to, som oppholdt seg på ei hytte i området, ut i 9-tida på fredagskvelden for å dorge på Gjevilvatnet.

– På et tidspunkt har den ene reist seg i båten og den har velvet. En av de to havnet da under båten, sa operasjonsleder Johnsen til OPP lørdag morgen.

Dette er den andre drukningsulykken som skjer ved et fjellvann i Oppdal i sommer.

Natt til 7. juli døde en mann i 50 årene fra Møre da han havnet i vannet i forbindelse med en fisketur på Skarvatnet.

Vennligst Logg inn for å kommentere