IMG_0621

Terje Tysland leverte varene en siste gang hjemme på Veslenget

Stephen Ackles

Stephen Ackles spilte for første gang på tunet, etter sang med Tysland slo han seg på tangentene

Publikum

Det var god stemning på tunet hos Tysland blant de over 1100 publikumerne

Petter og Magne

Petter Øien og Magne Almås fra Sie Gubba var også med på årets konsert

Lys

Chand fikk publikum til å lyse opp tunet på Veslenget

Ketil, Terje og Are

Ketil Stokkan, Terje Tysland og Are Hembre

Hilde og Terje

Hilde Halseth bidro med både sang, tverrfløyte og tamburin gjennom konserten

Chand

Chand var også tilbake på tunet

Chand og Terje

Chand og Tysland

Askil Holm

Askil Holm

Tysland med venner fylte tunet for siste gang:

Et solid punktum for tunkonserten

Lørdag kveld fylte Terje Tysland tunet på Veslenget i Drivdalen for 15. og siste gang, det ble en minneverdig konsert for de over 1100 publikummerne.

Godt over 1100 fans fra fjern og nær har funnet veien til Veslsenget i Drivdalen til den utsolgte tunkonserten med Terje Tysland og venner.

Lenge før første tone er spilt i Drivdalen er det god stemning blant festglade Tysland-fansen som har funnet frem cowboyhatten for anledningen, det er nemlig den siste konserten på tunet hjemme hos Tysland.

Musikken runger ut over hele Drivdalen, mens en og annen publikumer har tatt i bruk dansefoten.

– Det er for det meste stille her på tunet i løpet av året, men nå på sensommeren kommer jo alle dere inn her, det er hææælig, sier Tysland mens han siterer banneret som er hengt opp på scenen før han spiller sangen «Hææælig». For det liten tvil om at Tysland stortrives på scenen hjemme hos seg selv fremfor hans kanskje aller ivrigste fans.

Etter at Tysland med band har spilt et par låter kommer Petter Øien og Magne Almås fra Sie Gubba på scenen, det har spilt på tunet tidligere. Øien og Almås akkompagnert av Tyslands band spiller Sie Gubba hiten «Fjellrypa», som passer seg svært godt i ei fjellbygd som Oppdal. Humøret hos publikum er på topp og det tar ikke mange sekundene fra sangen er i gang til det blir allsang.

– Sjølingen sier det her er siste gang, men man vet aldri med Terje når han sier det er siste konsert, sier Øien til stor begeistring hos publikum som roper på konsert også neste år.

Mørket begynner å senke seg, men publikum er i like godt humør. Man skulle tro at Tysland-fansen var blitt godt voksne nå, men publikumet lørdag består av fans i alle aldre.

Når Ketil Stokkan entrer scenen tar det ikke lang tid før publikum begynner å synge på Mgp-låten fra 1986 «Romeo», og etter litt tekniske forsinkelser spiller Stokkan naturligvis låten publikum ønsker seg, og nok en gang fyller allsangen tunet.

– Jeg spilte konsert på Senja i går, så jeg satte meg i bil klokken halv tre i dag tidlig for å rekke et fly fra Tromsø til Oslo, før jeg fløy videre til Trondheim for å komme meg hit, sier Stokkan og publikum er tydelig imponert.

Etter allsang til «Romeo» spiller Stokkan «Evig ung» en sang som knapt kunne passet bedre til det festglade publikumet hos Tysland.

Tysland selv entrer scenen igjen, denne gangen med Are Hembre, sammen med Stokkan lager de kalasstemning blant publikum.

– Min neste gjest her på scenen er mer eller mindre guttungen min, sier Tysland når han skal introdusere Chand. De to spiller en sang sammen før Chand tar mikrofonen og adresserer seg til publikum.

– Nå vil jeg at alle som har en mobiltelefon skal ta den opp og slå på lykten, sier Chand i det det brer seg et hav av små lys blant publikum.

Stephen Ackles spiller på tunet for første gang, og etter at han også har spilt en sang med Tysland slår han seg på tangentene. Flere av publikummerne finner frem dansefoten mens Ackles lager nærmes euforisk stemning på scenen.

Siste gjest på scenen er Askil Holm som har tatt seg en pause fra turneen med LindNilsenFuentes. Sammen med Tysland og Hilde Halseth bidrar Holm til å holde stemningen blant publikum på topps når klokken nærmer seg midnatt.

Denne festkonserten vil publikum sent glemme, dels fordi det er den siste i rekken, men mest fordi artistene og publikum hadde et samspill som ikke kan resultere i noe annet en svært god stemning. Den 15. konserten på tunet blir nok også trolig den siste, Tysland med venner satte et solid punktum for tunkonserten.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
>
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert