Dovrefjell Najonalparkstyre skriver brev – håper på omkamp:

Håper på omkamp

9000 har signert at de er imot riving av Veslliesetra. – Vi har snart større oppslutning enn partiet Venstre, sier initiativtaker.

Etter planen skal arbeidet med å rive seteren i Vesllie starte tirsdag.

Det er stor motstand mot rivinga av husene på Veslliesetra, og en underskriftskampanje har de siste dagene samlet over 9000 underskrifter.

– Folk er opprørte og forbanna. Det er et engasjement som er helt utrolig,  sier Mariann Therese Amundgård Glemmestad fra Dovre til Nationen.

– Jeg tror vi snart har samlet flere støttespillere etter partiet Venstre har medlemmer. Nå må både Venstre – og resten av partiene i regjering og på Stortinget – rett og slett ta til fornuft og utsette rivinga av setrer og bruer på Dovrefjell, sier hun.

Initiativtaker Ellen Sørumgård Syse er leder for en varslet aksjon ved bommen mandag morgen.

– Vi samles for å synliggjøre motstanden vår mot vedtaket om å rive setra Vesllie på Dovrefjell, skriver Syse i en pressemelding søndag kveld.

Hun forteller at inviterte politikere og andre personar vil holde appeller og uttale seg til media.

Markeringa skjer i forbindelse med at maskinene som skal brukes under rivinga skal transporteres inn i området. Tirsdag 20. august skal rivinga av de 150 år gamle seterhusa starte.

Også politisk har saka vekt stort engasjement, både i statsrådens eige parti og fleire andre både posisjons- og opposisjonsparti.

Nå jobbes det med et vedtak som stopper Forsvarsbygg fra å gjennomføre saken. Nasjonalparkstyret mener et brev til Dovre kommune kan være nok til å utsette saken.

– Vi ber om oppsettende virkning. Vi sender mandag et brev til Dovre kommune, og ber dem si de stanser rivingen, fordi vi mener vi også skal behandle saken, sier stortingsrepresentant Bengt Fasteraune, som leder nasjonalparkstyret, til Nationen.

Oppmøte for demonstrasjonen er bommen til Snøheimvegen, mandag klokka seks.

Disse holder appell:

  • Ordførar i Dovre, Oddny Garmo
  • Ordførar i Lesja, Mariann Skotte
  • Medlem i Høyres sentralstyre, Hanne Velure
  • Næringsdrivande på Dovrefjell, Anne Stine Hjerkind
  • Leiar i Nasjonalparkstyret og stortingsrepresentant, Bengt Fasteraune

I tillegg vil mellom anna familie til dei tidlegare setereigarane, leiar i Oppland Bondelag, og nestleiar i Oppland Sau og geit vera med på markeringa.

Aksjonslederen minner om at det skal være en fredelig aksjon.

Vennligst Logg inn for å kommentere