Varaordfører og Høyre-politiker Ingvill Dalseg i samtale med helseminister Bent Høie.

Varaordfører og Høyre-politiker Ingvill Dalseg i samtale med helseminister Bent Høie. Foto: Thomas Sakshaug

Fokus på hjemmeboende eldre:

Helseministeren til Oppdal

– Det å være trygg kan være å bli sett, være omgitt av mennesker som bryr seg, eller vite at hjelpen kommer når man får behov for det, sier Dalseg i en pressemelding.

Lørdag kommer helseminister Bent Høie (H) til Oppdal.

Han vil sammen med ordførerkandidat Ingvill Dalseg sette fokus hvordan kommunen kan tilrettelegge for at eldre skal kunne bo hjemme lengst mulig.

De to har lagt ut en video foran besøket:

 

Høyre vil gi et løft for eldre som bor hjemme med tiltak for trygghet, kvalitet i tjenestene, trivsel og tiltak mot ensomhet.

 

– De fleste eldre i Oppdal bor hjemme og ikke i institusjon. Vi vil se på hva som bør gjøres for at eldre kan bo hjemme lengst mulig, samtidig som at de føler trygghet og trivsel i hverdagen sin. Det å være trygg kan være å bli sett, være omgitt av mennesker som bryr seg, eller vite at hjelpen kommer når man får behov for det, sier Dalseg i en pressemelding.

– Trygghet er viktig i alle stadier av livet. Og det er kanskje spesielt viktig når man blir avhengig av hjelp for å mestre hverdagen, tilføyer helseministeren.

 

Behovet for helse- og omsorgstjenester vil øke sterkt frem mot 2030. Oppdal kommune har gode tjenester i dag, både i hjemmene og i institusjoner.

– Men skal tjenestene fortsatt være like gode når det blir mange flere brukere, må vi endre på noen arbeidsmåter og hvordan vi prioriterer.

 

Høyre skriver i pressemeldingen at de vil gi et løft for eldre som bor hjemme med tiltak for trygghet, kvalitet i tjenestene, trivsel og tiltak mot ensomhet.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
>
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert