Hollywood, montering

Stein Harald Bjerke og Morten Haagensen monterer de klassiske bokstavene over inngangen til kulturhuset. Foto: MORGAN FRELSØY

Hollywood, kinoen

Da er det slått fast at også Oppdal har fått sitt Hollywood.

Skilter vei til kinohelg de har gledet seg lenge til:

Bygger mini-Hollywood

Det står ikke på oppfinnsomheten når Oppdal kino inviterer til premiere på den nye Tarrantino-filmen, «Once upon a time in Hollywood» fredag.

– Vi har alltid drømt om å være litt Hollywood; og vi har materialet, så vi har valgt å ta det litt lenger nå, sier kinosjef Morten Haagensen til OPP.

I og med at Quentin Tarrantinos niende film, «Once upon at time in Hollywood», har premiere 16. august, kom han på at dette må markeres på en måte som blir lagt merke til.

– Det gjør vi ved å montere selveste Hollywood-skiltet på kulturhuset, sier han mens kinomaskinist Stein Harald Bjerke gjør klart til montering av de hvitmalte bokstavene, som er kopier av originalen.

– Det handler om Hollywoods gullalder fra 1969, og om to skuespillere som sliter litt med å slå gjennom, sier Haagensen og tilføyer at rollene spilles av stjernene Brad Pitt og Leonardo DiCaprio. To skuespillere som slett ikke sliter med å få roller.

Haagensen innrømmer at han lenge har ønsket seg et Hollywood-skilt. Derfor mener han denne filmen mer enn noen er det beste påskuddet til å iverksette ideen. Til å lage bokstavene forteller Haagensen at han har fått hjelp av sin svigerfar, Idar Øien.

Hva angår billetter til premieren, opplyser kinosjefen at de fortsatt har igjen noen.

Kinohelg!

Det er en solid rekke med premierer og begivenheter på kino i helga. I tillegg til Tarantinos niende film, blir det gospelkonsert med Aretha Franklin og Askeladden med åpning av Den Norske Filmfestival direkteoverført.

– Dette er jo ei drømmehelg for alle som er glad i film og musikk. Vi har gleda oss lenge til denne helga, sier Haagensen.

Artikkelen fortsetter under traileren:

Siden det store gjennombruddet med Pulp Fiction i 1994 har Quentin Tarantino levert kun sju filmer som regissør. Dette er den niende og er, ifølge internasjonale og norske anmeldere, en veldig solid film i kjent Tarantino-stil. Vi skal tilbake til Hollywood 1969 der Brad Pitt, Margot Robbie og Leonardo DiCaprio står i spissen for et stjernespekka lag av skuespillere.

– Fra det vi har sett av klipp og trailere ser dette unektelig veldig kult ut. Tarantino er gjenkjennelig i stil og bruker ofte de samme skuespillerne blanda med nye velkjente fjes. Dette gleder vi oss enormt til, sier Haagensen som selv er stor Tarantino- fan.

Gospelminner ett år etter sin død

16. august i fjor døde Aretha Franklin, og nesten på dagen ett år senere er det premiere på konsertfilmen «Amazing Grace».  Filmen ble innspilt over to dager i New Temple Missionary Baptist Church, Los Angeles i 1972. Av ulike årsaker ble den aldri vist. Nå er den tilgjengelig for publikum og er et unikt tidsvitne og en magisk konsertopplevelse.

– Dette er en gåsehudopplevelse! Soul-dronninga Aretha Franklin hadde hatt en hitparade uten like med «Respect» som en av de. Nå ville hun vende tilbake til røttene og opphavet sitt ved å spille in ei liveplate med gospelmusikk. Det ble til dobbeltalbumet «Amazing Grace». Her lover jeg faktisk en usedvanlig herlig, svett og magisk opplevelse, sier kinosjefen.

Artikkelen fortsetter under bildet:

For å piffe opp stemninga vil Oppdal Gospelkor ha en minikonsert i foajéen før visninga lørdag kl. 18.30.

– Kom litt før for å høre vårt flotte gospelkor, oppfordrer Haagensen.

Søndag 18. august åpner Den Norske Filmfestivalen med «Askeladden – I Soria Moria Slott». Oppdal kino har fått mulighet til å vise en før-premiere av filmen, men også direkteoverføre selve åpningsseremonien fra Haugesund.

– Vi er en moderne kino med alle muligheter. Da dette dukka opp så måtte vi selvsagt hive oss med. Jeg er jo tilstede på denne åpninga hvert år og vet at det er gøy når skuespillere, regissører og andre fra filmen får sin heder og ære. Så regner jeg med det blir åpning av selveste kulturministeren. Kanskje blir det noen fine kjoler og dresser fra den røde løperen i Haugesund også, sier Haagensen.

Den forrige filmen om Askeladden fra 2017 ble det årets best besøkte film i Oppdal med hele 1811 besøkende. Filmen har ordinær Norgespremiere 23. august, men førpremiere med stil nå på søndag

Under kan du se traileren til filmen:

 

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
>

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert