GAV UT BOK: Etter 22 år som drivere av Kongsvold Fjellstue gav ekteparet Nyhus ut et praktverk om fjellstuen i fjor.
GAV UT BOK: Etter 22 år som drivere av Kongsvold Fjellstue gav ekteparet Nyhus ut et praktverk om fjellstuen i fjor.

Oppdalsmuseet hedrer vertene før avskjeden:

Inviterer til en smak av Kongsvold

Presentasjon av praktverket av en bok fra Kongsvold, smaksprøve fra det berømte kjøkkenet og foredrag med vertskapet, er bare noe av det man kan oppleve søndag.

Vertskapet Ellen og Knut Nyhus på Kongsvold Fjeldstue gir seg etter 22 år. De skal jobbe ut året, og så stenger de dørene bak seg for siste gang i desember.

Minner, historier, bilder og dokumenter har de samlet i et praktverk av en bok de gav ut i vår; det har blitt tre hundre sider med veldokumentert kunnskap.

I forbindelse med at de nå gir seg, vil Oppdalsmuseet og Oppdal Historielag gjøre stas på dem.

– Da blir det en tur til Sansenes rike, sier Heidi Pawlik Carlson fra Oppdalsmuseet til Radio E6, og viser til at Kongsvold er et spisested kjent for mat av ypperste klasse.

– Det blir litt høytid over anledningen, de to skal dessverre gi seg, etter en formidabel innsats gjennom mange år på Kongsvold, sier Carlson.

Hun ramser samtidig opp utmerkelser og priser de to har fått gjennom årene, og legger til at ekteparet Nyhus også er utnevnt til Oppdalsambassadører.

I tillegg til smaksprøver, er det også servering av kaffe.

– De er dyktige fortellere, og har jobbet både med gjestene, bygningene og området der oppe i mange år. Her blir det nok mange gode anekdoter.

Vennligst Logg inn for å kommentere
1 Kommentartråd
0 Svar
0 Følgere
 
Kommentar med flest reaksjoner
Mest populære kommentartråd
1 Kommentarforfattere
Erling Borthen Siste kommentarforfattere
nyeste eldste mest reagert på
Erling Borthen
Gjest
Erling Borthen

Takk til Ellen og Knut for gode opplevelser, både smaksmessig og servicemessig på Kongsvold !! Håper de kan tipse «arvtagerne» om hvordan stedet skal drives og at det vil kjøre videre i samme ånd (:o))