lady-dala

John Vammervold og Hege Mellem fikk pris for Lady Dala pizzeria på Stølgjerdet i Åmotsdalen. Foto: Per Roar Bekken, arkiv

Lady_Dala_17_864709

John baker og Hege steker pizzaen som de to lager i eldhuset på garden der de to har bygd opp en egen steinovn. Foto: Monica Almskår Heggset

erl10

LADY DALA: Hege Mellem introduserte artisten, og sin mann med sanginnslag.

Pizza Lady Dala

Pizzaen Lady Dala. Foto: Synnøve Stølen

John lager pizza

John Vammervold legger fyll på pizzaen Lady Dala. Foto: Synnøve Stølen

Lady Dala-duo gir seg etter høstsesongen:

Derfor legger de ned pizzeriaen

– Vi gleder oss til høstsesongen, samtidig vil vi informere om at vi legger ned drifta 1. november, skriver John Vammervold og Hege Mellem på Lady Dalas facebooksider.

Etter fem år og nesten 6000 gjester på den lille pizzabedriften i Åmotsdalen kaster John Vammervold og Hege Mellem inn forkledet.

– Vi ser tilbake på fem fine år med nesten 6000 hyggelige gjester, skriver de to på Facebook. Opdalingen skrev om saken først (betalingsartikkel). De har gjort seg bemerket med sitt høyst personlige serveringssted, skapt i ånden til Marit Stølen på gården Støljære.

I løpet av de fem årene har de arrangert konserter, årlige tilstelninger med Henning Sommerro og Jon Pål Inderberg, og en og annen med Erlend Ropstad.

– Vi kommer til å fortsette med ett og annet stunt, og arrangere konserter vil vi nok fortsette med, sier John Vammervold til OPP.

Han innrømmer at det er vemodig og leit å avslutte driften.

– Vi har trivdes med dette, men vi har alltid sagt at vi skulle holde på så lenge det var artig. Og så lenge det var bekvemt.

Vammervold presiserer at de begge to har jobber i hundre prosent ved siden av Lady Dala, og at restaurantdriften har gått veldig på bekostning av fritida.

Samtidig er det vanskelig å få lønnsomhet når man driver så smått. I tillegg kommer alt det ekstra i form av regnskap og krav til oppdateringer.

– Det blir for mye byråkrati?

– Ja, rett og slett.

Vammervold forteller at høsten er omtrent fullbooket, men at det er noen plasser igjen.

Paret har tidligere sagt mellom linjene at de jobber med en bok.

– Det er noe vi har tenkt at vi skal jobbe med neste år, forteller han.

 

 

Kommentarer (3)

  1. Inge Bertil Bruseth For 1 måned siden

    Uten alkoholservering har besøket vært under halvparten, alkoholen har tiltrekkende kraft.

  2. Hege Mellem For 1 måned siden

    Enig med deg Odd!

  3. Odd Nyberg For 1 måned siden

    Mye byråkrati skal jo også betales. Da passer 25 % mva bra. Bensinstasjonspølser kan du selge med 15 % avgift. I Sver... Vis mer Mye byråkrati skal jo også betales. Da passer 25 % mva bra. Bensinstasjonspølser kan du selge med 15 % avgift. I Sverige er det 12 % avgift på ALL servering, men så har de ikke så fine internkontrollpermer heller da i Sverige. Avgiftene på øl og vin er også ødeleggende, men så trengs det jo 2 til å kontrollere alle som drikker øl til pizzaen å da ?

Legg inn kommentar

Kommentarer (3)

  1. Inge Bertil Bruseth For 1 måned siden

    Uten alkoholservering har besøket vært under halvparten, alkoholen har tiltrekkende kraft.

  2. Hege Mellem For 1 måned siden

    Enig med deg Odd!

  3. Odd Nyberg For 1 måned siden

    Mye byråkrati skal jo også betales. Da passer 25 % mva bra. Bensinstasjonspølser kan du selge med 15 % avgift. I Sver... Vis mer Mye byråkrati skal jo også betales. Da passer 25 % mva bra. Bensinstasjonspølser kan du selge med 15 % avgift. I Sverige er det 12 % avgift på ALL servering, men så har de ikke så fine internkontrollpermer heller da i Sverige. Avgiftene på øl og vin er også ødeleggende, men så trengs det jo 2 til å kontrollere alle som drikker øl til pizzaen å da ?

Legg inn kommentar
Annonse
>
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert