John baker og Hege steker pizzaen som de to lager i eldhuset på garden der de to har bygd opp en egen steinovn.
John baker og Hege steker pizzaen som de to lager i eldhuset på garden der de to har bygd opp en egen steinovn.Bilde 1 av 4
SETTLISTA I FJOR: Det ble et og annet gjenhør med noen av disse låtene, som henger innrammet bak artisten på veggen, i år også. Det skulle bare mangle.– Jeg spiller noen nye låter først, og så blir det hit på hit på hit, sa artisten selv.
SETTLISTA I FJOR: Det ble et og annet gjenhør med noen av disse låtene, som henger innrammet bak artisten på veggen, i år også. Det skulle bare mangle.– Jeg spiller noen nye låter først, og så blir det hit på hit på hit, sa artisten selv.Bilde 2 av 4
Pizzaen Lady Dala.
Pizzaen Lady Dala.Bilde 3 av 4
John Vammervold legger fyll på pizzaen Lady Dala.
John Vammervold legger fyll på pizzaen Lady Dala.Bilde 4 av 4

Lady Dala-duo gir seg etter høstsesongen:

Legger ned Lady Dala

– Vi gleder oss til høstsesongen, samtidig vil vi informere om at vi legger ned drifta 1. november, skriver John Vammervold og Hege Mellem på Lady Dalas facebooksider.

Etter fem år og nesten 6000 gjester på den lille pizzabedriften i Åmotsdalen kaster John Vammervold og Hege Mellem inn forkledet.

– Vi ser tilbake på fem fine år med nesten 6000 hyggelige gjester, skriver de to på Facebook. Opdalingen skrev om saken først (betalingsartikkel). De har gjort seg bemerket med sitt høyst personlige serveringssted, skapt i ånden til Marit Stølen på gården Støljære.

I løpet av de fem årene har de arrangert konserter, årlige tilstelninger med Henning Sommerro og Jon Pål Inderberg, og en og annen med Erlend Ropstad.

– Vi kommer til å fortsette med ett og annet stunt, og arrangere konserter vil vi nok fortsette med, sier John Vammervold til OPP.

Han innrømmer at det er vemodig og leit å avslutte driften.

– Vi har trivdes med dette, men vi har alltid sagt at vi skulle holde på så lenge det var artig. Og så lenge det var bekvemt.

Vammervold presiserer at de begge to har jobber i hundre prosent ved siden av Lady Dala, og at restaurantdriften har gått veldig på bekostning av fritida.

Samtidig er det vanskelig å få lønnsomhet når man driver så smått. I tillegg kommer alt det ekstra i form av regnskap og krav til oppdateringer.

– Det blir for mye byråkrati?

– Ja, rett og slett.

Vammervold forteller at høsten er omtrent fullbooket, men at det er noen plasser igjen.

Paret har tidligere sagt mellom linjene at de jobber med en bok.

– Det er noe vi har tenkt at vi skal jobbe med neste år, forteller han.

Vennligst Logg inn for å kommentere
3 Kommentartråd
0 Svar
0 Følgere
 
Kommentar med flest reaksjoner
Mest populære kommentartråd
3 Kommentarforfattere
Inge Bertil BrusethHege MellemOdd Nyberg Siste kommentarforfattere
nyeste eldste mest reagert på
Odd Nyberg
Gjest
Odd Nyberg

Mye byråkrati skal jo også betales. Da passer 25 % mva bra.
Bensinstasjonspølser kan du selge med 15 % avgift.
I Sverige er det 12 % avgift på ALL servering, men så har de ikke så fine internkontrollpermer heller da i Sverige.
Avgiftene på øl og vin er også ødeleggende, men så trengs det jo 2 til å kontrollere alle som drikker øl til pizzaen å da ?

Hege Mellem
Gjest
Hege Mellem

Enig med deg Odd!

Inge Bertil Bruseth
Gjest
Inge Bertil Bruseth

Uten alkoholservering har besøket vært under halvparten, alkoholen har tiltrekkende kraft.