Trondheim Tinghus

Trondheim Tinghus Foto: Lars Gisnås

Skjebnetid for skiløypa i Gjevilvassdalen:

Nå starter erstatningssaken

Mandag begynner hovedforhandlingene i Sør Trøndelag tingrett, hvor erstatningsspørsmålet knyttet til ekspropriasjon av skiløypetraseen i Gjevilvassdalen behandles.

Mandag klokka 10 settes retten i Trondheim tinghus. Først ut er Oppdal kommunes advokat, Kristian Nordheim, som har fått hele dagen til sitt innledningsforedrag. Tirsdag er det kommunens motpart, Ivar Christian Andersskog, som representerer brøyterne, sin tur. Fra onsdag til mandag er det deretter befaringer i Gjevilvassdalen på de berørte eiendommene. 

– Det er veldig mange vitner, og de skal avhøres i forbindelse med befaringene, slik at de kan påvise det de ønsker å belyse, sier Kristian Nordheim til OPP. 

Etter befaringer fra og med onsdag 14. august til og med mandag 19.august holdes det vitneforklaringer i rådhuset tirsdag 20.august. Retten fortsetter deretter skjønnsbehandlingen i Trondheim påfølgende onsdag, hvor det blir flere vitneforklaringer, før saken avslutter torsdag 22. august med parts- og vitneforklaringer, samt prosedyrer. 

Det har ikke manglet på antakelser om hva det vil koste kommunen å ekspropriere veiene i 16 uker vinterstid fra henholdsvis Osen og Grøtsetra og videre ut til Gjevilvasshytta. Alt for å sikre den populære løypa som har gått på veien siden 1970-tallet. Her inngår dessuten strekningen Osen-Langodden.

Advokat Nordheim sier til OPP at han ikke har noen formening om hva erstatningen til de berørte kan bli. 

– Det er det skjønnsretten skal mene noe om, sier Norheim. 

MILLIONBELØP
Ivar Christian Andersskog i advokatfirmaet Nidaros uttalte til OPP sist uke at han ser fram til saken med spenning. Han representerer 31 grunneiere som ikke vil ha skiløype på veien. 31. mai i fjor fikk fem av grunneierne fullt medhold da Høyesterett slo fast at veilaget ikke hadde rett til å stenge Gjevilvassveien for å legge til rette for skiløype. 

Etter at kommunestyret tross dette besluttet å gå til ekspropriering av veien 16 uker vinterstid, valgte flertallet i kommunestyret å gå til skjønnsbehandling for å få klarlagt hva kommunen må ut med ved en ekspropriering. 

Flertallet av grunneierne har frivillige inngått avtaler om å tillate løype på veien. Totalt er det 109 grunneiere på Gjevilvassveien.

Dokumentasjonen som skal gås gjennom de første to dagene, er på 1500 sider. 

 

 

Kommentar (1)

  1. Odd Nyberg For 4 måneder siden

    Her er det mye å holde styr på. 19. desember 2019 må vel rettes i allefall - under prosessen

Legg inn kommentar

Kommentar (1)

  1. Odd Nyberg For 4 måneder siden

    Her er det mye å holde styr på. 19. desember 2019 må vel rettes i allefall - under prosessen

Legg inn kommentar
Annonse
>
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert