Øyvind Sandum under Landsfestivalen i gammaldansmusikk

Øyvind Sandum under Landsfestivalen i gammaldansmusikk Foto: Thomas Westling

Kunngjorde vinnerne under mesterkonserten søndag:

Sandum seiret igjen

Øyvind Sandum tar med seg hele tre topplasseringer hjem fra Landsfestivalen i gammaldansmusikk i Kinsarvik.

Årets Landsfestival i gammaldansmusikk har denne uken vært arrangert i Kinsarvik, og Øyvind Sandum,  Oppdal spell- og dansarlag, har igjen levert gode prestasjoner.

Tidlig på ettermiddagen søndag gikk mesterkonserten under Landsfestivalen i gammaldansmusikk av stabelen, her ble medaljeplassene i de ulike klassen offentliggjort. Øyvind Sandum leverte en solid prestasjon i finalen i Durspel senior, som ble spilt torsdag, hvor han sikret seg 3. plass i klassen.

Oppdaling Even Røhjell tok seg også til finalen i Durspel senior. Han tok 2. plassen foran Sandum i klassen. Røhjell som bor på Lillehammer representerer Sør-Fron Spelmannslag.

Mot slutten av konserten skulle endelig vinnerne i de ulike klassene kunngjøres. I klasse andre instrument senior stiller Øyvind Sandum på trekkspill og det var til slutt han som trakk det lengste strået i finalen. Dermed tok Sandum nok en topplassering under Landsfestivalen.

Lendmenn, som Sandum er en dal av, tok seg også til finale i Gruppespel. Vinneren i Gruppespel ble avgjort til slutt under mesterkonserten, der sto det mellom Lendmenn og Bjørnblakken. Til slutt var det Bjørnblakken som stakk av med seieren i Gruppespel, og Lendmenn endte på 2.plass.

Sandum får dermed med seg en av hver av de tre øverste plasseringene fra Landsfestivalen i gammaldansmusikk.

Andre resultater fra Landsfestivalen:

3. plass samspill senior, Ingrid Schei Stuhaug og Øyvind Sandum

Nina Hoel og Øyvind Sandum deltok i kvalifisering til pardans, men gikk ikke videre til finalen. Hoel danset med Marius Berglund og Sandum med Mari Midtli.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert