Øyvind Sandum under Landsfestivalen i gammaldansmusikk

Øyvind Sandum under Landsfestivalen i gammaldansmusikk Foto: Thomas Westling

Kunngjorde vinnerne under mesterkonserten søndag:

Sandum seiret igjen

Øyvind Sandum tar med seg hele tre topplasseringer hjem fra Landsfestivalen i gammaldansmusikk i Kinsarvik.

Årets Landsfestival i gammaldansmusikk har denne uken vært arrangert i Kinsarvik, og Øyvind Sandum,  Oppdal spell- og dansarlag, har igjen levert gode prestasjoner.

Tidlig på ettermiddagen søndag gikk mesterkonserten under Landsfestivalen i gammaldansmusikk av stabelen, her ble medaljeplassene i de ulike klassen offentliggjort. Øyvind Sandum leverte en solid prestasjon i finalen i Durspel senior, som ble spilt torsdag, hvor han sikret seg 3. plass i klassen.

Oppdaling Even Røhjell tok seg også til finalen i Durspel senior. Han tok 2. plassen foran Sandum i klassen. Røhjell som bor på Lillehammer representerer Sør-Fron Spelmannslag.

Mot slutten av konserten skulle endelig vinnerne i de ulike klassene kunngjøres. I klasse andre instrument senior stiller Øyvind Sandum på trekkspill og det var til slutt han som trakk det lengste strået i finalen. Dermed tok Sandum nok en topplassering under Landsfestivalen.

Lendmenn, som Sandum er en dal av, tok seg også til finale i Gruppespel. Vinneren i Gruppespel ble avgjort til slutt under mesterkonserten, der sto det mellom Lendmenn og Bjørnblakken. Til slutt var det Bjørnblakken som stakk av med seieren i Gruppespel, og Lendmenn endte på 2.plass.

Sandum får dermed med seg en av hver av de tre øverste plasseringene fra Landsfestivalen i gammaldansmusikk.

Andre resultater fra Landsfestivalen:

3. plass samspill senior, Ingrid Schei Stuhaug og Øyvind Sandum

Nina Hoel og Øyvind Sandum deltok i kvalifisering til pardans, men gikk ikke videre til finalen. Hoel danset med Marius Berglund og Sandum med Mari Midtli.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
>
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert