OVERRASKET: Morten Olsen var i ferd med å sette opp stand da helseministeren kom bort og hilste på. – Det var hyggelig, sa en litt forfjamset Olsen.
OVERRASKET: Morten Olsen var i ferd med å sette opp stand da helseministeren kom bort og hilste på. – Det var hyggelig, sa en litt forfjamset Olsen.Bilde 1 av 4
TOK IMOT: Helseminister Bent Høie var invitert på frokost i leilighetsbygget Eli Dahle (H) (midten) bor i. Ingvill Dalseg tar imot.
TOK IMOT: Helseminister Bent Høie var invitert på frokost i leilighetsbygget Eli Dahle (H) (midten) bor i. Ingvill Dalseg tar imot.Bilde 2 av 4
VETERANTREFF: Veteranene Svein Inge Øiamo (til venstre) og Erlend Dalseg( til høyre) er glad for Oppdal Høyres forslag om å løfte veteranene inn som ressurs i kommunen. Bent Høie lytter interessert til forslaget, Ingvill Dalseg presenterer og Ketil Jacobsen (H)er også tilstede. Erlend Dalseg er forøvrig varaordførerens fetter fra Trondheim.
VETERANTREFF: Veteranene Svein Inge Øiamo (til venstre) og Erlend Dalseg( til høyre) er glad for Oppdal Høyres forslag om å løfte veteranene inn som ressurs i kommunen. Bent Høie lytter interessert til forslaget, Ingvill Dalseg presenterer og Ketil Jacobsen (H)er også tilstede. Erlend Dalseg er forøvrig varaordførerens fetter fra Trondheim.Bilde 3 av 4
GOD STEMNING: Gunnar Meland bor hjemme i tre uker, og på sykehjemmet i en uke. Han er svært fornøyd med å tilbringe sine eldre dager i Oppdal, kan han fortelle varaordfører Ingvill Dalseg og helseminister Bent Høie.
GOD STEMNING: Gunnar Meland bor hjemme i tre uker, og på sykehjemmet i en uke. Han er svært fornøyd med å tilbringe sine eldre dager i Oppdal, kan han fortelle varaordfører Ingvill Dalseg og helseminister Bent Høie.Bilde 4 av 4

Helseminister Bent Høie traff Gunnar (89):

Serverte eldreløfter

Gunnar Meland (89) var vert for helseminister Bent Høie da han besøkte Oppdal lørdag morgen.

Høie var invitert for å høre om Oppdal Høyres eldreløfter, og veteranløftet som varaordfører Ingvill Dalseg ønsket å presentere.

Gunnar Meland (89) er en av mange eldre som bor hjemme, og helst vil gjøre det, og han var gjerne vert for helseministeren.

Meland bor i samme bygg som Eli Dahle (H), et kompleks med høy livsløpsstandard.

– Det var veldig tidlig å tenke på dette i 1997, da huset ble bygget, understreker Dahle. Arkitekten var hennes mann, Johan Fredrik.

Dalseg forklarte at nå som eldrebølgen er over oss, er det ikke mulig for kommunene at alle eldre flytter inn på institusjon.

– Derfor må vi se på hva det er som kan gjøre dem trygge i sine egne hjem, slik at de kan bo der lengst mulig, sa Dalseg, og listet opp fem punkter for helseministeren som Oppdal høyre har programfestet.

Høyres fem punkter

Det er GPS-alarm til alle med demens som bor hjemme, helsestasjon for eldre, hverdagsrehabilitering, med hjemmebesøk og oppfølgingsteam, velferdsteknologi og hjelp til småoppdrag, frivillighet og transport.

– Vi vil legge bedre til rette for at de eldre som bor hjemme kan gjøre det, på en enda bedre måte, sa Dalseg.

Meland på sin side forklarte at han mener han har det bra, allerede.

Til helseministeren fortalte han om omsorgen han mottar i dag.

– Jeg flyttet til Oppdal for å komme nærmere datteren min, Siren Steinsheim, forklarte Meland.

Han la til at valget stod mellom Oppdal, og Stavanger, der han har andre barn.

– Valgte du Oppdal foran Stavanger, nå ble jeg nesten litt fornærmet, utbrøt helseministeren smilende.

89-åringen, som altså bor hjemme i tre uker og så bor på helsesenteret i en uke, får hjelp av hjemmetjenesten flere ganger daglig.

– Har det som plommen i egget

– De lager frokost til meg, og hjelper meg med øyedråpene mine, fortalte han.

Tidligere kom de også med lunsj klokka ett, men nå ringer de og forteller at han må spise lunsj, så finner han den i kjøleskapet selv.

– Klokka fire kommer de og lager middag til meg, det er ferdigmiddag, men den er blitt bedre, sa han.

Klokka 19.30 kommer de siste, da er det hjelp med øyedråper og kveldsmat.

– Og en liten prat, la han til.

Han er fornøyd med ordningen. Han har trygghetsalarm også.

– Det var én dag jeg ikke hadde den på, og da falt jeg mens jeg var på badet. Siden har jeg ikke glemt den, smilte Meland.

Han la til, til statsråden:

– Jeg har det som plommen i egget.

Vennligst Logg inn for å kommentere
2 Kommentartråd
0 Svar
0 Følgere
 
Kommentar med flest reaksjoner
Mest populære kommentartråd
2 Kommentarforfattere
Odd NybergInge Bertil Bruseth Siste kommentarforfattere
nyeste eldste mest reagert på
Inge Bertil Bruseth
Gjest
Inge Bertil Bruseth

Eldre blir brukt som valgflesk! Med løfter om at hvis vårt parti kommer i regjering skal alt bli så mye bedre og det blir gjentatte foran hvert valg hvor dårlig og uverdig de eldre har det. Men det er bare foran hvert valg at det oppdages at det finnes eldre.

Odd Nyberg
Gjest
Odd Nyberg

Synes vi har en svært flink helseminister jeg. Ville heller valgt – «Helseministeren besøker Oppdal»
Respekt…?