Bjørn Bruvoll (t.v) og resten av Hekla Stålstrenga gleder seg til Nerskogskonserten.
Bjørn Bruvoll (t.v) og resten av Hekla Stålstrenga gleder seg til Nerskogskonserten.

Tromsøbandet gleder seg til Nerskogskonserten:

Lover god temperatur på setra

Hekla Stålstrenga har et godt forhold til trønderpublikummet og lover å få opp stemninga på Grovasetra lørdag.

–  Ja vil skal prøve å få opp temperaturen i løpet av kvelden, sier bandmedlem og låtskriver Tore Bruvoll, til Radio E6.

Det populære tromsøbandet har spilt i Trøndelag flere ganger, men det nærmeste spillstedet til Nerskogen er på Støren.

– Vi har et godt forhold til trønderpublikummet. Det er helt nydelig og vi blir så glade når vi vår spille der, sier Bruvoll, som for øvrig kjenner oppdalsmusikerne Erlend Viken og Anders Bjørkås godt.

– Oppdal har fantastiske spillemenn og jeg har kjent både Viken og Bjørkås i mange år og har spilt sammen med dem, sier Bruvoll.

Nerskogskonserten ble første gang arrangert i 2012 med Vamp som det store trekkplasteret. Siden da har Jonas Fjeld/Henning Kvitnes, Morten Harket, Jarle Bernhoft, CC Cowboys og Violet Road spilt på Grovasetra i Skardalen.

– Jeg blir litt mo i knærne når jeg hører at slike artister har spilt der. Men jeg snakket med Violet Road- gutta som sa at det var det var fantastisk på setra og de ba oss om å glede oss. Konserten har et godt rykte her i Tromsø, sier Bruvoll.

Publikumstallet på konsertene har variert mellom ca. 1200 og 2000, og CC Cowboys tok rekorden med 2300 i 2017.
Det er nok et norsk band som går på scenen i år.
– Jeg gleder meg veldig, Hekla Stålstrenga er kjent som et veldig bra liveband, sier arrangør Ingrid Hoel til Radio E6.

Hun har fått med seg at en del ikke vet så mye om dette ellers populære tromsøbandet.
For alle kjenner låta «Har du fyr», men at bandet ellers spiller folkrock, rotfesta i nordnorsk tradisjonsmusikk, er ikke så kjent.

Det populære tromsøbandet står fjellstøtt i et frodig tonelandskap som favner fra myk melankoli til viltert felespill og fengende rytmer.
– Overalt hvor de spiller høster de strålende kritikker, og de roses for sin evne til å bergta publikum, sier Hoel, og legger til at «magisk» er et ord som ofte blir brukt når bandet omtales.

– Hva kan publikum vente seg lørdag, Bruvoll?

– I år har vi turnert en god del med materialet fra den nye plata Elske og Æra, og det blir musikk fra den skiva i en festivalpakke det vi tar med oss en god dose gamle låter som vi vet folk setter pris på, sier Bruvoll, som har store forventninger.

– Det blir en flott aften der vi håper å sette musikalsk fyr på konserten!

Vennligst Logg inn for å kommentere