Tore Bruvoll (f.v), Anne Nymoen Trulsen og Ragnhild Furebotten i Hekla Stålstrenga fikk et til å svinge på seterscenen på Nerskogskonserten i fjor sommer, der 1500 publikummere møtte opp.
Tore Bruvoll (f.v), Anne Nymoen Trulsen og Ragnhild Furebotten i Hekla Stålstrenga fikk et til å svinge på seterscenen på Nerskogskonserten i fjor sommer, der 1500 publikummere møtte opp.Bilde 1 av 7
Synnøve Steinsheim (f.v), Grete Marta Steinsheim og Johan Rolvsjord lar seg ikke stoppe av regnbyger. - Jeg har vært på konsert med gruppa før og gleder meg, sier Synnøve Steinsheim.
Synnøve Steinsheim (f.v), Grete Marta Steinsheim og Johan Rolvsjord lar seg ikke stoppe av regnbyger. - Jeg har vært på konsert med gruppa før og gleder meg, sier Synnøve Steinsheim.Bilde 2 av 7
Stålstrenga 1
Bilde 3 av 7
Ragnhild Furebotten filmer publikum og sender en hilsen hjem.
Ragnhild Furebotten filmer publikum og sender en hilsen hjem.Bilde 4 av 7
Rundt 1300 gjester var på den åttende Nerskogskonserten.
Rundt 1300 gjester var på den åttende Nerskogskonserten.Bilde 5 av 7
God stemning foran scena.
God stemning foran scena.Bilde 6 av 7
Terje Storli i Nerskogskonserten er veldig godt fornøyd med bandvalg og oppmøte. - Det er viktig at vi kan ha band med ulike sjangere, sier han til OPP før konserten.
Terje Storli i Nerskogskonserten er veldig godt fornøyd med bandvalg og oppmøte. - Det er viktig at vi kan ha band med ulike sjangere, sier han til OPP før konserten.Bilde 7 av 7

1300 på Nerskogskonserten:

Svingende Stålstrenga på setra

Rundt 1300 gjester tråklet seg frem til Grovasetra i Skardalen for å høre Hekla Stålstrenga på den åttende Nerskogskonserten.

Låtskriver og gitarist, Tore Bruvoll, sa til Radio E6 fredag at bandet var full av forventning før sin debut på den åttende Nerskogskonserten, og innrømmet samtidig at de var spente på mottakelsen.

Tidligere har Vamp, Jonas Fjeld/Henning Kvitnes, Morten Harket, Jarle Bernhoft, CC Cowboys og Violet Road stått på seterscenen i Skardalen.

– Jeg blir litt mo i knærne når jeg hører at slike artister har spilt der. Men jeg snakket med Violet Road- gutta som sa at det var det var fantastisk på setra og de ba oss om å glede oss. Konserten har et godt rykte her i Tromsø, sa Bruvoll i loklalradioen.

Det var et takknemlig publikum som fant veien til Grovasetra. Flere som OPP snakket med før det braket løs, hadde vært på konsert med bandet tidligere og gledet seg til gjenhør.

Gruppa, som består av Tore Bruvoll (gitarer/låtskriver), Ragnhild Furebotten (fele/låtskriver), Anne Nymo Trulsen (sang/trøorgel/låtskriver), Trond-Viggo Solås (bass) og Ole-Jacob Larsen (trommer), har  røttene i folkemusikk/folkrock basert på nordnorsk musikktradisjon.

I løpet av halvannen time tok de med seg 1300 konsertgjester til et spennende musikalsk univers – fra vare til mer viltre låter. Eller som vokalist Trulsen sa innledningsvis:  – Vi spiller hekla musikk for dere!

Åpningen var forsiktig og dempet med Hør du Maria og Skjømmingstid, vakker, harmonisk og stemningsfull visepop, den siste fra innspillingen Elske og Æra som kom i vinter. Bandet har spilt sammen i ti år og har syv album på samvittigheten, noe som gir et rikholdig repertoar – og det sitter som et skudd.

Trofaste fans har naturlig nok sine favoritter, og enkelte går utradisjonelle veier for å få sine låter tilbake på spillelistene, kunne Tore Bruvoll fortelle.

– En egen facebook-gruppe krevde at låta Erter og Sverter måtte inn på set-lista, og det var fantastisk for oss å oppleve, sa han, før låta med en noe underfundig tekst og melodiføring dundret ut i høytalerne.

Hekla Stålstrenga varierer med flere rene instrumentaler, der bandmedlemmene boltrer seg i musikalske ferdigheter. På Svarte Natta er det Ragnhild Furubotten som fører an med fyrrig fele etter at den høygravide artisten først har fortalt om lille Leonard som sørger for at hun i det siste ikke har sovet en eneste natt uforstyrret.

Hun sørger også for driv på Føkk MS, ei låt hun komponerte for å samle inn penger for en operasjon til sin mann. Her er det rytme og trøkk!

Dette er en gjeng som byr på seg selv og sprer varme med gode historier på setra der regnbygene innimellom gjør konserten til en våt fornøyelse.

Men publikum lar seg ikke forstyrre av været og er lette å få på dansefot når stålstrengene slår over i både reinlender og pols. Allsangen tar for alvor fart når Ola Bremnes-låta Har du fyr serveres godt ute i konserten.

Mange har ventet på denne som er gjort kjent gjennom Tromsøbandet.

Halvannen time er ikke lang tid i godt selskap, bandet og publikum trives sammen, musikerne klappes inn til ekstranummeret Dagen i dag før de takker for seg:

– Vioelt Road-gutta anbefalte oss varmt å komme hit. De hadde rett, og nå sender vi bud videre til neste Tromsøband!

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments