Emma Løkken på sin hest Katholm’s Minot under en konkurranse i 2018.

Emma Løkken på sin hest Katholm’s Minot under en konkurranse i 2018. Foto: Rebecca Ballestad Mender, Norges Rytterforbund

Emma kvalifisert til tysk prestisjemesterskap:

Vant med ny ponni

Emma Løkken har levert nok en stor prestasjon på hesteryggen.

Emma Løkken fra Oppdal kvalifiserte seg på torsdag til Bundeschampionatet for ponnier i september, med det skriver hun seg inn i norsk ryttersporthistorie skriver hestesport.

Løkken har i sommer hatt EM for children som sitt store mål, hvor hun tok en 11.plass i den individuelle konkurransen for et par uker siden. I forberedelsene til europamesterskapet i Italia trente Løkken på reitanlange Marron i Tryskland den siste uken før mesterskapet, her fikk hun ri den unge ponnien Vercingetorix VB.

– Emma fikk ri en av min venninnes unge ponnier som hun enda ikke hadde funnet rett rytter til. Det er en fantastisk ponni, som kan være litt sprek, sier Emmas mor, Louise Almlund Løkken, til hestesport.

Torsdag stilte Løkken til start med ponnien for første gang, da tok hun likegodt seieren i 6-årsklassen Dressurponyprüfung Klasse L. Konkurransen torsdag var siste kvalifiseringsmulighet til det prestisjetunge Bundeschampionatet hvor de aller beste firbente tyske talentene deltar. Mesterskapet finner sted i Tysklands sentrum for hestesport, Warendorf, 4. til 8. september.

Løkken har med kvalifiseringen til Bundeschampionatet så godt som skrevet seg inn i norsk ryttersportshistorie som eneste norske rytter i ponnialder som har oppnådd dette. Å klare kvalifiseringen på første forsøk er en prestasjon det står respekt av, skriver hestesport.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
>
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert