Ørjan Martinsen Hage

Ørjan Martinsen Hage Foto: Det frivillige Skyttervesen

Ørjan skjøt seg til en 5. plass i finalen:

– Helt vanvittig morsomt!

Ørjan Martinsen Hage leverte en kjempeprestasjon i finfelt under Landsskytterstevnet og skjøt fullt hus med 42 poeng.

17 år gamle Ørjan Martinsen Hage fra Opdal og Midtbygden skytterlag leverte en kjempeprestasjon under fredagens finale i finfelt og klatret til en 5. plass etter å ha ligget som nummer 23 etter den innledende skyting.

Finfelt skytes på fem hold med seks skudd på hvert, hvert hold er på 100 meter. Den maksimale poengsummen man kan oppnå i den innledende skytingen er 30 poeng, i tillegg til 30 innertreff.

Deretter skytes det en finale med to hold og seks skudd på hvert, hvorav en skyting er liggende og den andre er knestående. Den maksimale totale poengsummen man kan oppnå er 42 poeng og 12 innertreff, da antall innertreff nullstilles før finalen.

Martinsen Hage hadde skutt 30 poeng og 18 innertreff i den innledende skyting og lå på en 23. plass før finalen, hvor han skjøt mot de beste i det siste laget. På de to avgjørende holdene greide Martinsen Hage å holde hodet kaldt og traff på samtlige 12 skudd, hvor syv var innertreff.

Han skjøt seg dermed kraftig oppover på resultatlista og endte til slutt på en delt 5. plass blant 96 deltakere i finalen, og 319 totalt i konkurransen.

– Jeg er storfornøyd med skytingen min under LS, det er helt vanvittig morsomt at det klaffet her på Evje, sier Martinsen Hage til OPP etter finalen.

Martinsen Hage forteller at han følte han hadde god kontroll på skyting og kunne prikke inn treffene i finalen.

– Det som ble vist på anvisningen stemte med det jeg så i siktet da jeg skjøt, det er en ekstremt god følelse. Da jeg fikk se resultatet ble jeg helt målløs, ingen hadde forventet det, sier Martinsen Hage.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
>
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert