Skjermbilde 2019-08-06 kl. 13.19.02

Torden og store nedbørsmengder på vei mot Oppdal:

Varsler torden og regn

I kveld kan det komme like mye regn på noen timer som Oppdal har fått de siste tretti døgn. NVE advarer mot skader på vei og bygninger.

Værmeldingene varsler tordenbyger og betydelige nedbørsmengder i Oppdal i kveld. Ifølge yr.no vil temperaturen falle med flere grader fra klokka to og tordenværet vil ramme Oppdal utover ettermiddagen. Det kan komme like mye regn på noen timer som Oppdal har hatt på fire uker. Blir det styrtregn kan det være fare for skader på veier i regionen når jorda er så uttørket som nå.

NVE varsler i ett-tiden orange farenivå og dermed stor fare for kraftig regn i indre strøk i Trøndelag.

Det kan lokalt komme 30-50 mm på tre timer. Hovedtyngden av nedbør vil komme i indre strøk, og sør for Trondheimsfjorden. Det vil være store lokale forskjeller hvor noen steder ikke får nedbør i det hele tatt.

I farevarselet advares det mot fare for overvann i tettbygde områder, lokale oversvømmelser, bekke- og elveløpsendringer, samt jord- og flomskred der regnbygene treffer. Det er også fare for stengte veier og/eller overvann ved bekke- og elveløp. Det kan også gi vanskelige kjøreforhold grunnet overvann og fare for vannplaning.

Her kan du følge tordenværet i oppdalsregionen!

Nedbøren er bra for bønder i Oppdal etter svært nedbørsfattige uker i juli.  De siste tredve dager har det nemlig kommet bare 13,2 millimeter nedbør i Oppdal ifølge Meteorologisk institutt.

I juli kom det totalt 25,1 millimeter, det normale er 85 millimeter.

Vi har til nå hatt tre sommerdager og fint sommervær i starten av august, men temperaturen skal falle under 20 grader de neste dagene med fare for regn- og tordenbyger flere ettermiddager framover.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments