Feirer sommerens store lesekampanje lørdag:

Feirer leselysten

Biblioteksjefen inviterer til fest lørdag for å feire at hver unge har lest 1100 sider.

For 189 oppdalsbarn (én av tre) i 1.-7. klasse har lest totalt 1739 bøker i løpet av sommeren, noe som tilsvarer 215.814 sider.

I gjennomsnitt betyr det 9 bøker eller over 1100 boksider per barn.

– Dette feirer vi lørdag 7. september kl. 13.00 med SommerlesFEST, forteller biblioteksjef Malin Kvam i en pressemelding.

Barnebokforfatter Martine Grande kommer for å underholde barna. Hun leser fra boka si Kakerlakken med den stygge frakken.

– Vi deler ut diplomer og is,i tillegg til at vi lodder ut masse fine premier. Dette gjør vi for å feire rekordmange deltakere – og rekordmange antall bøker lest, sier Kvam.

Gøy å lese!

Sommerles er en digital lesekampanje for barn i 1. – 7. klasse.

På landsbasis har 130.000 barn lest over 1,6 millioner bøker i løpet av de tre sommermånedene.  Målet er å lese (eller høre på lydbok) så mye som mulig i løpet av kampanjeperioden (1. juni – 31. august) og å samle poeng. Barna får tilgang til en spesialskrevet fortelling av forfatter Mari Moen Holsve, og et spill hvor man løser oppgaver knyttet til fortellingen.

– Sommerles 2019 har vært en stor suksess på Oppdal bibliotek, og vi ser frem til å feire barna med SommerlesFEST, sier Kvam.

Vennligst Logg inn for å kommentere