Inger Helene Havdal avgir sin stemme under folkeavstemningen i Rennebu om sammenslåing med Oppdal.
Inger Helene Havdal avgir sin stemme under folkeavstemningen i Rennebu om sammenslåing med Oppdal.

Har avtalt oppvaskmøte med Sp:

Ap varsler møte med Sp

Ap og Sp møtes til oppvaskmøte i Rennebu. Ap skviset sin hovedmotstander, og Sp svarer med å anklage Ap for mistillit og kyniske forhandlinger.

Arbeiderpartiet i Rennebu fikk kraftig kritikk fra KrF da Ap i stedet valgte å samarbeide med Høyre og Venstre for å sikre fortsatt ordførermakt i kommunen. I ettertid har Ap erkjent at KrF fortjente bedre.

Dermed fikk KrF et tilbud om et valgteknisk samarbeid, forteller forhandlingsleder i Ap, Inger Helene Havdal (bildet), til OPP.

– Bakgrunnen var et ønske om å sikre KrF representasjon i utvalgene. Hadde de ikke blitt med, ville ikke partiet fått inn noen i utvalgene, sier Havdal om tilbudet som ender med at KrFs Per Arild Torsen blir leder for utvalg for miljø, teknikk og landbruk. Partiet får også plass i formannskapet.

Sps Siv Remetun Lånke reagerer kraftig på at Sp nå isoleres i Rennebu, ved at de fire andre partiene samarbeider om å fordele posisjonene. Det blir lite igjen til et parti som fikk nesten en tredjedel av stemmene ved valget i Rennebu, mener hun.

– Skjønner du kritikken fra Sp som nå isoleres av de fire andre partiene?

–  Vi har avtalt et møte med Senterpartiet, og forholder meg til det som ble gjort i prosessen etter valget, Det ble klart etter det første sonderingsmøtet at noe samarbeid mellom Sp og Ap ikke var aktuelt.

– Stilte Sp for store krav?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere.

– Remetun Lånke frykter dette dreper politisk engasjement?

– Nå skal Sp og Ap skal ha et møte 30. september, vi synes det er fint å ta det direkte med Senterpartiet og ikke kommunisere gjennom media.

– Sp reagerer også på tøffe og kynisk forhandlinger, har Ap vært kyniske?

– Vi ble kritisert for at vi behandlet KrF urettferdig og har rettet opp i det og fått de med oss. Prosessen fra vår side har vært ryddig og der vi mislyktes har vi rettet opp i ettertid, mener Havdal.

De politiske posisjonene er fordelt i Rennebu og Høyre får ikke plass i formannskapet, men blir representert i de to utvalgene som nå går ned fra sju medlemmer i inneværende periode til fem de neste fire årene.

Formannskapet i Rennebu vil de neste fire årene bestå av Ola Øie og Marit Bjerkås fra Ap, Per Arild Torsen fra KrF, Siv Remetun Lånke, Sp og Eli Krogstad, Venstre.

Vennligst Logg inn for å kommentere