IMG_7395

ÅPNET PARKEN: Ola Røtvei og Palmer Gotheim håper mange vil ta i bruk Høgvangparken. Se hvordan åpningen bak lager et bilde i byggverket.

IMG_7436

TRIVELIG PARK: Varaordfører Ingvill Dalseg og en av nyparkens initiativtakere, Anita Bjørgen, slår av en prat ved bordet Palmer Gotheim deler med kona Mona og flere venner.

IMG_7427

TAKKET INITIATIVTAKERNE: Ola Røtvei takket May Britt Aagård (bildet), Astrid Fjøsne Berge og Anita Bjørgen som satte igang de første tankene om Høgvangpark-arbeidet.

IMG_7420

VARAORDFURU: Varaordfører Ingvill Dalseg gjorde oppmerksom på at all skogryddingen i parken ikke hadde vært forgjeves, men ville likevel gi bort en furu på vegne av parken.

IMG_7418

TUFTES PÅ FRIVILLIGHET: På andre siden av veien er frivilligsentralen, og på vei derfra, i skytteltrafikk bærende på kaffe, er den 80 år gamle ildsjelen Inger Eithun.

IMG_7432

GODT HUMØR: Margit Riise leste diktet «Oppdal – bøgda mi» av Inge Krokann.Etterpå ble det tid til godt samvær i parken.

IMG_7380

HAUG I VEIEN: Mannfolkene var misfornøyd med plasseringen. – Vi ser jo ingenting herfra, sa Ola Vognild. Han mente paviljongen skulle stått lenger opp i parken.

IMG_7416

REISTE SEG: Karene reiste seg for å få med seg underholdningen fra scenen. Her er det varaordføreren som taler.

IMG_7410

FIKK SKRYT: Magne Myran, (bak i blå jakke) fikk skryt fra scenen for stor dugnadsinnsats. Han sitter med kona Oddny Myran. Asbjørn Hovdal i lys blå jakke.

IMG_7404

FLOTT PARK: Det er ryddet skog, sådd gress og lagt skiferstier i den nyopprustede Høgvangparken.

IMG_7399

GOD PLASSERING: – Nå trenger vi bare noen lekeapparater her, så også ungene kan bruke den, kommenterer daglig leder i Troll arkitekter, Knut Sneve.

IMG_7372

I MORS MINNE: Karoline, Anne Grete Hoelsethers datter, kom på åpningen av parken moren har vært prosjektleder for. Her nummer to fra høyre.

IMG_7374

MIMRET: Jo Skorem og Ola Vognild fikk tid til en prat. Bak dem er Ottar Stenbergs plass, som er flyttet hit fra sentrum.

IMG_7381

KAKEFEST: Alle gjestene fikk kaffe og kaker, her er det ingrid Grøtte Johansson som serverer.

IMG_7383

TROLL: Arkitekt Csaba Zalan Gabor (til venstre) har sammen med kollega Gjermund Landrø tegnet paviljongen, og representerte Troll arkitekter sammen med daglig leder Knut Sneve og prosjektleder Maren Grønset Solheim.

IMG_7395

ÅPNET PARKEN: Ola Røtvei og Palmer Gotheim håper mange vil ta i bruk Høgvangparken. Se hvordan åpningen bak lager et bilde i byggverket.

IMG_7364

HUSKER 17.MAI-FEIRING: Bjørg Setrom var 15 år da søsteren Randi var russ, og husker godt at russen lå på gresset her under 17. mai-talene. Britt Furnes bodde, og feiret 17. mai uti bøgda. – Å reise til Auna var en amerikareise den gangen, minnes hun.

IMG_7369

KAKEGJEST: Asbjørn Liberg er en av gjestene som fikk kake under åpningsfesten. Ingunn Lein Asphaug serverer.

Skaper engasjement og liv og røre allerede:

Åpnet folkeparken

– Parken tåler å bli brukt hardt, sa Ola Røtvei da han åpnet Høgvangparken fredag.

Tidligere ordfører Ola Røtvei var hentet inn for å åpne Høgvangparken, og den nye paviljongen. Han minnet om det han hadde sagt da han åpnet Oppdal kulturhus i 2007.

– Bruk det, og bruk det hardt, sa jeg den gangen, og også denne parken tåler å bli brukt hardt, sa Røtvei.

– Dette skal være en folkepark.

Artikkelen fortsetter under videoen:

Margit Riise leste forøvrig Inge Krokanns dikt «Oppdal– bøgda mi», det samme diktet som Røtvei selv leste på åpningen av kulturhuset. Så her er mye som legger til rette for at den nye paviljongen i Høgvangparken kan bli et kulturelt samlingspunkt. Krokanns ord var forøvrig vakre denne dagen også, framført foran noen av fjellene han skriver om. Flott er det iallefall, når det framføres på oppdalsdialekta.

Enkelte av tilskuerne husket da også at statuen av Inge Krokann stod i parken.

– Det er jaggu lenge siden, men det var 17. mai-feiring her før, minnes Ola H. Vognild.

Det var det flere som husket. Varaordfører Ingvill Dalseg sa da også i sin tale at hun håpet at russen i framtida ville gi nabolaget en våkenatt én gang i året.

Roste ildsjelene

– Det er så mange å takke for at parken har blitt så flott, sa Røtvei og roste ildsjeler og dugnadsarbeid.

Fra planene om et arbeid i frivillighetens ånd startet i det små rundt et kafébord på Frivilligsentralen, der Anita Bjørgen, Astrid Fjøsne Berge og May Britt Aagård satte dem i gang i 2014, til ferdigstillelsen i år, har mange vært involvert i prosjektet.

En av de som har vært mest involvert og mest engasjert, er Anne Grete Hoelsether som gikk bort i fjor, og aldri fikk se det ferdige resultatet. Hennes datter, Karoline, overvar åpningen fredag.

– Det ble tidlig søkt Oppdalsbanken om midler, og i det aller første møtet gav banken komfyren. For dugnadsfolket skulle ha forpleining, det var det viktigste, sa Røtvei.

– Folk skal ha mat.

Ildsjelene har kommet fra mange kanter; blant annet har Oppdal videregående skole vært sterkt involvert i både skogrydding og skiferlegging, sammen med Palmer Gotheim og Knut Sverre Rise.

I 2016 bevilget Oppdalsbanken 30.000 kroner til prosjektet, og i en gavetildeling senere kom den store donasjonen på 350.000 kroner fra samme bank, som har vært med å gjøre planene mulige.

I tillegg har Gjensidigestiftelsen bidratt med 250.000 kroner.

Oppdal kommune stilte Plankontoret til rådighet i forbindelse med planleggingen, og så er det altså Troll arkitekter som har tegnet paviljongen.

– Trenger leker

Daglig leder i Troll arkitekter, Knut Sneve, er fornøyd med resultatet. Han liker plasseringen av paviljongen, selv om han også påpekte at den lille kulen foran kanskje kan høvles litt ned.

– Men folk skal vel uansett trekke nærmere paviljongen når det foregår ting på scenen, sa han.

Nå er det bare én ting som mangler her, mener Sneve.

– Det er fint om det kan plasseres ut leker her, så også barna kan bruke parken.

Han viste til at her er det lite biler og trafikk i umiddelbar nærhet. Og nå kan det være at det finnes lekeapparater på flyttefot.

– Det kan jo også være en fin plass å midlertidig flytte lekeplassen i sentrum mens Innovasjonssenteret bygges, foreslår han forsiktig.

 

Forøvrig blir det åpningsmarkeringer gjennom hele helga. Søndag avrundes det hele med gudstjeneste med Arne Aspeland klokka 12.

 

 

 

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
>
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert