bøe-måren

Kan endre maktbalansen i kommunestyret:

Glemte 50 Ap-stemmer

Fintellingen i natt viste at Ap får 50 ekstra stemmer etter en glipp under grovtellingen i Oppdal kulturhus.

50 stemmer til Arbeiderpartiet ble i går kveld avglemt under grovtellingen i Oppdal kulturhus. Disse ble ikke med i gårsdagens valgresultat som kom i halv tolv-tida, bekrefter Hans Bøe i valgstyret til OPP tirsdag morgen.

De 50 stemmene kan forrykke fordelingen av representanter i komunestyret.

– I går kveld var Ap nærmest til å få et ekstra mandat, og da lå de an tl å ta det fra Senterpartiet, sier Bøe til OPP.

De 50 stemmene vil først bli lagt til valgresultatet klokka fem i ettermiddag når også førtitalls forhåndsstemmer skal telles opp. Dette er stemmer som har kommet i posten til Oppdal i går og i dag.

– Hvordan kunne feilen skje?

– Glippen skjedde under grovregningen i kulturhuset. To og to fra valgkorpset telte stemmer, og de har lagt opp stemmene i bunker på 50 stemmer i hver. Under opptellingen har begge telt feil, og Ap fikk 50 for lite totalt sett, sier Bøe til OPP.

Ap fikk 623 stemmer under valget, og skal altså ha minst 673. Det kan være nok til at Ap får fem og ikke fire representanter.

Tar de det fra Senterpartiet, vil det forrykke maktbalansen i kommunestyret der Sp isåfall må ha en ekstra samarbeidspartner i tillegg til Høyre som har tre representanter.

De 50 stemmene blir først lagt til det endelige valgresultatet i ettermiddag klokken fem når også førtitalls forhåndsstemmer skal telles opp. Disse kom i posten i går og i dag.

I tillegg skal alle slengere og tilleggstemmer telles opp i dag, dette kan også endre sammensetningen i kommunestyret. Da får vi også vite hvilke 25 politikere som skal sitte i kommunestyret de neste fire årene.

Vennligst Logg inn for å kommentere