Her er det nye kommunestyret:

Her er det nye kommunestyret

Nå er det klart hvem som skal sitte i det nye kommunestyret i Oppdal – i SV kom ikke toppkandidaten inn.

Etter at slengere og personstemmer er talt opp, ser sammensetningen i kommunestyret ganske annerledes ut enn listene partiene startet med. Det er klart etter at valgstyret i formiddag godkjente de endelige listene.

I år har det ifølge ordfører Kirsti Welander vært mange slengere og personstemmer, det har vært en nasjonal trend.

En av de som var mest populær blant de som stemte på andre partier, var Ingvild Vikan (SV), som rykker opp på førsteplass i sitt parti.

Partiet fikk bare én representant i kommunestyret, og dermed er det Vikan, og ikke toppkandidaten Tore Aasheim, som kommer inn fra SV. Begge var kumulert av partiet.

Det samme skjedde forøvrig i SV i 2011 da velgerne valgte Brit Eide Fredriksen fremfor toppkandidaten Arne Opdahl.

Ingvild Vikan fikk 42 slengere fra folk som stemte andre partier, i tillegg til 35 personstemmer.

Aasheim som stod på topp, fikk 10 slengere, og 33 personstemmer.

Også Ellinor Larsdotter Svisdal klatrer kraftig i SV, fra en 10.plass til fjerdeplass på lista. Vara for SV er Tore Asheim og Carl Bjurstedt.

Heggvold mest populær i Ap

En annen som fikk merke velgernes dom, var Tor Snøve (Ap). Andrekandidaten Eirin Heggvold fikk 102 personstemmer, og 33 slengere fra andre partier, og ble dermed den mest populære i partiet.

Ordførerkandidat Tor Snøve endte på andreplass i partiet, med 106 personstemmer og 16 slengere. Partiet hadde tre kumulerte, og den som velgerne fikk inn var Magni Øveraas.

I Høyre er det også store endringer. Olav Martin Mellemsæter hopper opp til en andreplass i partiet bak kumulerte Ingvill Dalseg, mens Ketil Jacobsen henvises til tredjeplassen og den siste plassen i kommunestyret. Eli Dahle forsvinner ut av kommunestyret.

Hun faller fra tredjeplass på nominasjonslisten til femteplass på den endelige lista.

Nordseth slengerkongen

I Venstre var det ingen kumulerte og dermed velgerne som bestemte hvem som skulle inn i kommunestyret. Haakon Nordseth fikk hele 87 slengerstemmer og var slengerkongen ved valget. Han fikk også 146 personstemmer av de som stemte Venstre, og går inn i kommunestyret sammen med Ingrid Husdal Dørum og Elisabeth Hals.

Ut forsvinner både Hans Bøe og Kyrre Riise ut av kommunestyret. Bøe  var opprinnnelig på tredjeplass på lista, men Elisabeth Hals, som stod på fjerde, har rykket opp på tredje. Også Iver Stølen Vammervold har klatret fra femte til fjerde, og Kyrre Riise fra åttende til femteplass, de to siste blir vara til kommunestyret. Elisabeth Hals fikk 65 personstemmer og 18 slengere.

I MDG er de to kumulerte toppkandidatene Mari Rui Heiniger og Tor Olav Naalsund inne, mens Arne Rønning blir første vararepresentant til kommunestyret.

Senterpartiet kommer til kommunestyret med en mannsdominert liste, kun tre av ti er kvinner. I Senterpartiet var Geir Arild Espnes og Ola Husa Risan kumulert.

Odd Arne Hoel klatrer opp på tredjeplass fra femte, og også Olav Skjøtskift og Kari Toftaker ender høyere oppe enn partiet plasserte dem.

Partiveteranen Arne Braut klatrer fra 11. plass til trygg sjetteplass, og blir dermed med videre i kommunestyret, som en av ti representanter.

  • Fra det gamle kommunestyret er det ti representanter som blir med inn i det nye, mens 15 er helt nye.
  • Kvinneandelen i det nye kommunestyret er lavere, andelen går ned fra 12 til 10. Dermed er kvinneandelen nå 40 prosent.
  • Snittalderen på det nye kommunestyret er 52 år.
  • 12 medlemmer i det nye kommunestyret bor i sentrum, de øvrige bor i kretsene.

Her er kommunestyret 2019-2023:

Venstre:

Haakon Eldar Nordseth

Ingrid Husdal Dørum

Elisabeth Hals

SV:

Ingvild Vikan

MDG:

Mari Rui Heiniger

Tor Olav Naalsund

Senterpartiet:

Geir Arild Espnes

Ola Husa Risan

Odd Arne Hoel

Olav Skjøtskift

Kari Toftaker

Arne Braut

Ingrid Nerhoel Myren

Ingrid Grøtte Johansson

John Bjørndal-Volden

John Torve

Ap:

Eirin Heggvold

Tor Snøve

Rune Morten Myrhaug

Magni Helene Øveraas

Krf:

Alf Morten Olsen

Else Iren Skansen Morken

Høyre:

Ingvill Dalseg

Olav Martin Mellemsæter

Ketil Jacobsen

Vennligst Logg inn for å kommentere