Klubben har lagt ned et solid rekruttarbeid. Flere av de unge skiskytterne stilte i full mundur under åpningen.
Klubben har lagt ned et solid rekruttarbeid. Flere av de unge skiskytterne stilte i full mundur under åpningen.Bilde 1 av 2
Ordføreren synes det er stas å få åpne rulleskiløypa.
Ordføreren synes det er stas å få åpne rulleskiløypa.Bilde 2 av 2

I flittig bruk allerede:

Innviet rulleskiløypa

Kirsti Welander kunne knapt bedt om et hyggeligere oppdrag på fallrepet av sin ordførerperiode, enn å åpne Oppdals nye rulleskiløype.

– Det å få til ei rulleskiløype i anlegget vårt har vært en stor drøm og et stort hårete mål siden vi startet. Nå ser vi at drømmer blir virkelighet, sier Christin Gulaker Gjønnes, leder av skiskyting- og langrennsgruppa i Oppdal Idrettslag (OIL).

Hun står ved siden av sperringen med det røde båndet som er spent opp foran standplass på skiskytterarenaen. Det skal ordføreren snart klippe over for å markere den offisielle åpningen av rulleskiløypa.

I første omgang har selve stadionområdet, med standplass og en bit av rulleskiløypa blitt asfaltert denne sommeren; sløyfa er 900 meter lang – i første omgang.

– Det er klart det er løft å få til dette for ei lita skigruppe; men når andre klubber klarer det så tenkte vi at det skal vi også klare, sier Gulaker Gjønnes.

Tanke ble til handling etter at klubbledelsen i fjor vår satte seg ned og la planer for hvordan de skulle få dette til. Etter å ha fått drahjelp fra begge bankene i bygda, samt Gjensidige-stiftelsen og Oppdal kommune, kunne arbeidet starte.

– Nå ser vi at vi har fått til et kjempeanlegg og en trygg og god arena for våre utøvere. Det har vært det aller viktigste, sier klubblederen og legger til at også hytteturister og andre har tatt løypa i bruk, blant annet alpingruppa ved OVS som har brukt traseen til barmarkstrening.

– Dette hadde ikke vært mulig uten sponsorene og den store dugnadsfamilien av frivillige, medgir Gulaker Gjønnes.

Ordfører Kirsti Welander nikker samtykkende og legger til at når man er mange som står sammen om å få til noe, så får man det til.

– Med den her rulleskiløypa får alle vi som bor her en arena der det er lagt til rette for at vi kan drive med fritidsaktivitet. Det har stor verdi for hele lokalsamfunnet. I tillegg er dette en attraktiv treningsarena for folk som kommer fra andre steder også, sier hun og slår fast at det er populært å legge treningssamlingene sine til Oppdal.

– Vi vet at det er enda mer populært nå, og dermed drypper det på næringsaktører i oppdalssamfunnet, tilføyer Welander.

I anledning åpningen forklarer Welander at hun ikke ønsket å gi blomster.

– De visner, derfor har jeg med noe her som kan komme til nytte når noen kommer på trening og oppdager at de har glemt stavene, sier hun og overrekker klubblederen et par barnerulleski og tre par staver.

I det Welander klipper over snora, skjer det til akkompagnement fra en gjeng klubbmedlemmer som markerer åpningen med «salutt» ved at de skyter noen skudd fra standplass mot blinkene.

Til OPP innrømmer ordføreren etter åpningen at det er stas å ha fått oppdraget med å stå for innvielsen. Hun benytter samtidig anledningen å gi en ekstra honnør til alle som har vært delaktig i dugnadsinnsatsen gjennom de 10 årene det har tatt å bygge opp langrenns- og skiskytteranlegget i Fritidsparken.

Etter innvielsen er det kake og kaffe, men de frivillige hviler ikke lenge. En gjeng dugnadsarbeidere går løs på oppgaven med trillebår og rive for å planere områdene bak standplassen, hvor det neste vår skal bli grønt.

Vennligst Logg inn for å kommentere