Hans Bøe og formannskapssekretær Gerd Måren i valgstyret triller inn urnene med forhåndsstemmene i årets lokalvalg. I år er det rekordmange som har stemt før selve valgdagen i Oppdal.
Opptellingsfeilen natt til tirsdag får ingen følger for valgresultatet, opplyser Hans Bøe i sekretæriatet. Her triller han og formannskapssekretær Gerd Måren inn urnene med forhåndsstemmene i årets lokalvalg.

Valgstyret er i gang med arbeidet:

Nå starter opptellingen

Valgstyret i Oppdal er i gang med å telle opp forhåndsstemmene, men resultatet blir ikke offentliggjort før klokka 21 i kveld.

Klokka 13 ble stemmeurnene med 1349 avgitte stemmer rullet inn i møterommet i tredje etasje i Rådhuset. Der samlet valgstyret seg for å starte første opptellingsrunde.

Aldri før har så mange oppdalinger forhåndsstemt ved et kommune- og fylkestingsvalg.

–  For fire år siden var det litt over 700, sier Gerd Måren, ansvarlig for den praktiske gjennomføringen av valget i Oppdal. Også i 2011 var det drøyt 700 som hadde forhåndsstemt.

–  Det blir interessant å se om resultatet av forhåndsstemmene samsvarer med det endelige valgresultatet, sier leder i valgstyret, ordfører Kirsti Welander til OPP. Antall forhåndsstemmer utgjør hele 24,5 prosent av de 5 500 stemmeberettigede i Oppdal.

Dersom årets valgoppslutning blir som i 2015, på rundt 60 prosent, vil forhåndsstemmene utgjøre over 40 prosent av alle avgitte stemmer.

–  Vi har også vært rundt i de ulike stemmelokalene på morgenkvisten. Valget er godt i gang, konstaterer Kirsti Welander, som håper på god valgdeltagelse på den flotte høstdagen i fjellet.

Resultatet fra forhåndsstemmene blir offentliggjort klokka 21,  en time etter at valglokalene stenger.

Vennligst Logg inn for å kommentere