Elisabeth Hals, Ingrid Husdal Dørum og Haakon Nordseth (bak) er fornøyd med å få tre representanter i kommunestyret, én mindre enn i dag.
Elisabeth Hals, Ingrid Husdal Dørum og Haakon Nordseth (bak) er fornøyd med å få tre representanter i kommunestyret, én mindre enn i dag.

Venstretoppen fornøyd med styrket grønn blokk:

Nordseth om venstrevalget

Venstretoppene depper ikke tross nedgang med 4,7 prosentpoeng til 11,7 prosent.

Listetopp i Venstre, Haakon Nordseth, er veldig fornøyd selv om partiet mister ett mandat og ender på tre kommunestyrerepresentanter i kommende periode.

– Vi må huske på at vi ikke akkurat har fått god drahjelp av moderpartiet vårt denne høsten, sier han om et Venstre som fikk avviklet pelsdyroppdrett i Norge.

Nordseth peker dessuten på at det er slutt på at Venstre er eneste miljøparti i Oppdal.

– Nå deler vi godene med både MDG og SV, så det blir en ordentlig feit og svulstig grønn blokk midt i kommunestyret. Det er vi veldig godt fornøyd med. Tre representanter er faktisk over det jeg hadde forventet, sier listetoppen.

– Om Venstre hadde gått imot å selge Oppdal Everk, kanskje dere ikke hadde mistet den ene representanten?

– Det kan godt hende. Men vi må være klar over at det var et flertall av kommunestyret som faktisk valgte å selge Everket, sier Nordseth og medgir at dette er en av de tunge sakene som nok har påvirket resultatet.

– Det ligger an til en kraftig endring i det politiske landskapet i Oppdal?

– Ja, vi har fått en ordentlig solid grønn blokk. Nå har vi kanskje fått fram helt andre verdier som har gjort at vi har fått den grønne utviklingen vi nå har fått.

Ingrid Husdal Dørum hadde ikke forventet å få med fire denne gangen.

– Som Haakon sier, har vi både SV og MDG å dele de grønne velgerne med. Så dette er helt som forventet.

– Hva tenker du om samarbeidet framover? Det er en del kontroversielle saker dere må enes om?

– Jeg tror ikke det skal være noe stort problem. Det er mange flinke folk og mange som kan samarbeide der.

– Striden om Gjevilvassveien kan by på noen utfordringer, Haakon Nordseth?

– 95 prosent av den saken er egentlig allerede avklart. Nå er det skjønnet og det som skal avgjøre av skjønnsretten det handler om. Og så må vi huske at vi skal gjennom 500 saker i løpet av en fireårsperiode, hvorav dette er en av de. Og den er nesten ferdigbehandlet. Så jeg håper vi kan få til et godt samarbeid. Men så tror jeg også at velgermassene har vært veldig tydelig på hva de vil med Gjevilvassdalen. Så jeg tror det blir en enkel sak når vi skal sette kommunestyret.

Vennligst Logg inn for å kommentere