Jubel i Sp-leiren etter at valgresultatet ble kjent sent mandag kveld.
Jubel i Sp-leiren etter at valgresultatet ble kjent sent mandag kveld.

Sp med tidenes beste valg - Ap med tidenes verste:

Sp-ballongene til værs

Senterpartiet får ti representanter – og Geir Arild Espnes blir etter alt å dømme Oppdals neste ordfører.

Det er klart etter at det endelige valgresultatet ble klart halv tolv mandag kveld.

Det gode resultatet fra forhåndsstemmene ble ytterligere forsterket da tallene fra valgdagen var talt opp. Sp får 40,6 prosent av stemmene – og ti representanter i kommunestyret.

– Vi er kjempeglad, vi har jobbet godt i lang tid, det er helt fantastisk! sier en entusiastisk ordførerkandidat Geir Arild Epsnes.

– Geir som ordfører, ropes det i bakgrunnen.

– Ja, det satser vi på, smiler ordførerkandidaten selv etter at valgresultatet ble klart.

Fortsatt holder han kortene tett til brystet, og vil ikke røpe hvilke partier eller konstellasjoner som kan være aktuelle.

– Vi må komme oss i forhandlinger, så skal vi nok få til dette, sier Espnes.

Det gjør han nok, for Høyre har tre og de to partiene har samarbeidet godt. Dermed kan Ingvill Dalseg fortsette som varaordfører.

Ap gjør et historisk dårlig valg. Partiet har aldri vært under 28 prosent i et valg etter krigen. Nå får de 17,5 prosent, og reduseres fra ni til fire i kommunestyret. Vrakingen av sittende ordfører Kirsti Welander har kostet voldsomt selv om partiet også i høst – før nominasjonskuppet – fikk bare 24,0 prosent.

Ifølge valg.no er det Ap som ligger nærmest til å ta et ekstra mandat, og det tar de isåfall ett fra Sp. Isåfall forrykkes maktbalansen, det er 13 representanter en må ha for å få flertall i kommunestyret i Oppdal.

Miljøpartiene gjør et godt valg, selv om det ikke ble like sterkt som i meningsmålingen Opdalingen hadde før helga. MDG suser inn i kommunestyret med to representanter, Venstre får tre og SV én i sitt comeback.

KrF gjør et godt valg og øker til to.

Vennligst Logg inn for å kommentere