espnes-vake

Krisevalg for Ap, Espnes trolig ny ordfører:

Sp mot supervalg i Oppdal

Senterpartiet er vinneren i valget i Oppdal – ihvertfall når forhåndsstemmene er opptalt.

Målingene både i OPP og Opdalingen har vist at det har blåst en Sp-vind over Oppdal. Sp får 35,8 prosent av forhåndsstemmene, det vil gi ni representanter i kommunestyret om dette blir valgresultatet.

Ap går kraftig tilbake og får bare 17,8 prosent, det er 30 prosentpoeng under oppslutningen partiet fikk av forhåndsstemmene i 2015.

Høyre holder stillingen, mens Venstre faller noe i forhold til 2015. MDG får 9,1 prosent og ligger an til to representanter når partiet stiller liste for første gang i Oppdal. SV får 5,4 prosent av forhåndsstemmene i sitt comeback, mens KrF får 6,7 prosent og ligger an til to.

Det er resultatet for Oppdal etter at de 1349 forhåndsstemmene er talt opp. Det utgjør nesten en fjerdedel av de stemmeberettigede i Oppdal, og kan være en meget god pekepinn på det endelige valgresultatet som blir kjent nærmere midnatt.

Ved forrige valg endte resultatet for de mindre partiene veldig nært fordelingen av forhåndsstemmene, mens oppslutningen for Ap og Sp derimot endret seg kraftig når de endelige tallene forelå.

Sp fikk langt større oppslutning når de endelige tallene var klare, mens Ap gikk kraftig ned når totaltallene var klare.

Vennligst Logg inn for å kommentere