Inger Jerpstad Rossshaug holder beviset på at hun har vunnet 10 000 kroner i Returkartonglotteriet. Ordfører Kirsti Welander og avdelingsleder Vidar Sundseth ved Tekniske tjenester stod for overrekkelsen.
Inger Jerpstad Rossshaug holder beviset på at hun har vunnet 10 000 kroner i Returkartonglotteriet. Ordfører Kirsti Welander og avdelingsleder Vidar Sundseth ved Tekniske tjenester stod for overrekkelsen.

Vant 10 000 i Returkartonglotteriet:

– Trodde det var en spøk!

Hun har brettet melkekartonger i 20 år, men trodde aldri hun skulle vinne i lotteriet. Fredag 13. ble Inger Jerpstad Rosshaug 10 000 kroner rikere!

–  Jeg trodde at de tullet med meg da jeg fikk telefonen, så de måtte gjenta det flere ganger for meg, skratter Inger Jerpstad Rosshaug. Beskjeden om vinnerlykken fikk hun på selveste fredag 13. september.

–  Det var litt skepsis i den andre enden, ja, humrer avdelingsleder for avfall i Oppdal kommune, Vidar Sundseth. Han ble spurt både om navn og telefonnummer før han ble trodd.

Det brukes over 600 millioner kartonger i året her til lands, og årlig gjenvinnes 12 000 tonn med kartonger. I Oppdal har det blitt samlet inn kartonger siden midten av 1990-tallet og Returkartonglotteriet ble opprettet i 1997.

Hvert år er det fire trekninger på landsbasis der 124 vinnere deler premiepotten på 1,6 millioner kroner. 120 premier er på 10 000 kroner, mens fire heldige vinnere får 100 000 kroner.

–  Det hender av og til at noen i Oppdal vinner, og nå har vi fått en vinner for andre gang, sier Sundseth, som synes folk er flinke til å brette kartonger.

–  Ordningen startet tidlig her og det er blitt en godt innarbeidet rutine. Alle kartongene som samles inn i fjellbygda sendes til Heimdal for gjenvinning, der de går til å produsere alt fra pizzakartonger til Cornflakes-ekser. Fibrene i en innlevert kartong beskriver Sundseth som jomfruelige, og de kan ha opptil sju-åtte liv fremfor seg.

At oppdalingene tar kartong-innsamlingen på alvor, er noe ordfører Kirsti Welander bekrefter.

–  Vi har vent oss til at kartongene skal skylles og brettes før de kastes, og jeg synes det er litt rart å komme til steder der de ikke har slike innsamlinger, sier Welander, som sammen med Vidar Sundseth overrakte pengepremien til Jerpstad Rosshaug fredag ettermiddag, en uke etter den glade nyheten.

Inger Jerpstad Rosshaug forteller at hun har brettet kartonger i snart 20 år.

–  I heimen har vi tullet litt med at vi fortjente å vinne etter alle disse årene, men egentlig har jeg tenkt mest på at det er praktisk å lage kartong-kubber. Da blir det mindre avfall.

  – Hva skal du bruke premiepengene på?

–  Jeg har ingen konkrete planer ennå, men kanskje blir det til en opplevelse eller noe mer varig.

Vennligst Logg inn for å kommentere