Thorleif Skavern sammen med Vollan Oppdal Friidretts Kjell Arve Husby da planene om en idrettsungdomsskole ble presentert i OPP i 2018.
Thorleif Skavern sammen med Vollan Oppdal Friidretts Kjell Arve Husby da planene om en idrettsungdomsskole ble presentert i OPP i 2018.

Gir seg etter to år på privatskolen:

Vollan-rektoren hopper av

Thorleif Skavern forlater Vollan skole – og forklarte grunnen i Radio E6 torsdag morgen.

Skavern kom som en reddende engel da skolen holdt på å bli nedlagt i 2017. Samme dag som generalforsamlingen skulle vedta nedlegging av den private skolen, ringte Skavern. Han ville gjerne bli rektor i Oppdal!

«Et Guds mirakel» sa hans forgjenger Gjermund Kvam om telefonen som reddet skolen.

Nå gir Skavern seg etter å ha bidratt til å utvikle Vollan skole til en idrettsungdomsskole som startet nå i høst.

Til Radio E6 torsdag morgen forklarte han årsaken til at han nå slutter:

– Den viktigste grunnen er at jeg og min kone har tre sønner, som ser ut til å etablere seg på østlandsområdet og rimelig nær Elverum. Det er et ønske fra barna våre at vi flytter litt nærmere, sier Skavern.

Jobben han skal tilbake til er slett ikke ukjent.

– Jeg går tilbake til jobben jeg hadde før vi kom til Oppdal, og det er jobben som assisterende utdanningssjef i Elverum.

Skavern varslet styret på sensommeren om avgangen.

– Hvem skal ta over jobben din på Vollan skole?

– Søknadsfristen har nylig gått ut og vi har fått fire sterke søkere til stillingen. Det å rekruttere til ledere i skoleverket er ikke så enkelt, så det at vi har fått så mange og så sterke kandidater som her, synes vi er veldig bra.

Skavern sitter i jobben fram til jul og ser tilbake på de to årene i Oppdal med stor glede:

– Jeg har har hatt en fantastisk tid i Oppdal; jeg og Ragnhild har blitt kjent med mange og har fått boltre oss i en flott natur her. Vi forlater et godt arbeidsfellesskap på Vollan, som jeg har stor tro på i tiden som kommer.

I høst ble Vollan en idrettsungdomsskole, og det preger skoledagen.

– Vi har nettopp sendt av gårde noen elever på lerdueskyting i dag. De skal på rypejakt i morra, så da er det greit å få prøve seg på skytebanen, forteller Skavern.

Han legger til at det ikke bare er elever ved idrettsungdomsskolen, men også andre som får prøve seg når skolen tar buss til skytebanen.

Etter at idrettsungdomsskolen startet denne høsten, sier Skarvern at de har fått et godt samarbeid med Opplev Oppdal som legger opp til turer og opplevelser.

– Dette fungerer veldig bra, så dette samarbeidet ønsker vi å fortsette.

Vennligst Logg inn for å kommentere