Siv Kristin Remetun Lånke (Sp) reagerer på at partiet nå er skviset i Rennebu etter at Ap, Venstre og Høyre ga lederverv til Krfs Per Arild Torsen. Her fra valgdebatten på Nerskogen i august.
Siv Kristin Remetun Lånke (Sp) reagerer på at partiet nå er skviset i Rennebu etter at Ap, Venstre og Høyre ga lederverv til Krfs Per Arild Torsen. Her fra valgdebatten på Nerskogen i august.

Frykter kynismen i forhandlingene kan ta livet av engasjement:

Skviset og kritiserer kynisme

Sp er isolert i Rennebu etter at også KrF er trukket inn i varmen. Ordførerkandidaten frykter kyniske forhandlinger kan gjøre at folk ikke vil engasjere seg i lokalpolitikken.

Senterpartiets Siv Remetun Lånke reagerer sterkt på at partiet nå er skviset av de fire andre partiene i politikken i Rennebu.

Ap inngikk etter valget en allianse med Venstre og Høyre, som sikrer Ap ordfører og varaordfører. Nå får også KrF maktposisjoner etter at partiet reagerte sterkt på Aps forhandlingstaktikk etter valget.

De tre samarbeidspartiene vil ha Per Arild Torsen som leder av hovedutvalg for miljø, teknikk og landbruk, og KrF får også plass i formannskapet, skriver Opdalingen (betalingsartikkel). Dermed er Sp isolert av de fire andre.

KrF inviteres med i et valgteknisk samarbeid for å sikre alle parti en plass i formannskap og utvalgene Miljø, teknikk, landbruk (MTL) og Helse, oppvekst, omsorg (HOO), sier forhandlingsleder i Rennebu Arbeiderparti, Inger Helene Havdal til avisa.

– Vi føler oss skviset oss ut, når posisjonspartiene samarbeider med alle utenom oss, sier Siv Remetun Lånke til OPP og fortsetter:

– Det føles som mangel på tillit til oss. Vi får minimalt ut av det mandatet velgerne har gitt oss, sier Remetun Lånke. Senterpartiet fikk nesten en tredjedel av stemmene i Rennebu og sju representanter i kommunestyret.

Partiet beholder én plass i formannskapet, får nestledervervet i Utvalg for helse og oppvekst og en utvalgsplass i Utvalg for miljø, teknikk og landbruk.

– Vi blir representert, og vi har tenkt å markere oss likevel.

Partiet har ennå ikke fordelt posisjonene, men Remetun Lånke blir partiets representant i formannskapet. Kommunestyret i Rennebu konstitueres 3. oktober.

Sp isoleres i Rennebu, i Oppdal er det motsatt. Der har Sp, Venstre, KrF og SV sikret makten og holdt Ap og Høyre utenfor.

Remetun Lånke liker ikke det som skjer.

– Jeg reagerer på at det i små kommuner som Rennebu og Oppdal blir så harde og kyniske forhandlinger. Det gjør noe med lysten til å bli lokalpolitiker, og det håper jeg vi kan ta en runde på i Rennebu. Vi må ikke ta livet av lysten til å engasjere seg politisk, sier Remetun Lånke.

– Går det personlig inn på deg?

– Jeg er tøff og takler det fint, men vi har fått inn folk som ikke har vært med så lenge. Slike ting kan drepe litt av lysten til å bli med i politikken.

– Har ikke Sp bare forhandlet for dårlig og vært for lite taktisk?

– Vi har lagt oss på direkte tone, og lagt ned mye arbeid i forhandlingsprosessen. Vi ønsket å få til en konstellasjon der kommunestyret skal jobbe godt sammen og gjøre en best mulig jobb for Rennebu.

– Får du mange henvendelser etter forhandlingene og isoleringen av Sp?

– Ja, og jeg prøver å forklare så godt jeg kan hva som har skjedd. Forhandlingsprosessen blir mer et spill enn forhandlinger.

Fra før av har Senterpartiet også reagert på at grendene i Rennebu blir lite representert i styringen av kommunen, ettersom samtlige representanter fra posisjonen utenom Rune Skjolden kommer fra Berkåk og sentrum i kommunen.

Vennligst Logg inn for å kommentere
1 Kommentartråd
0 Svar
0 Følgere
 
Kommentar med flest reaksjoner
Mest populære kommentartråd
1 Kommentarforfattere
Stig Ove Rise Siste kommentarforfattere
nyeste eldste mest reagert på
Stig Ove Rise
Gjest
Stig Ove Rise

Det er en god avgjørelse å velge Per Arild som leder for MTL. Per Arild er Rennebu’s mest landbruksvennlige politiker.