Louise Almlund Løkken takket via video.
Louise Almlund Løkken takket via video.Bilde 1 av 2
GULL X 2: Marie Schilbred og Louise Almlund Løkken tok begge gull i NM i dressur i helga.
GULL X 2: Marie Schilbred og Louise Almlund Løkken tok begge gull i NM i dressur i helga.Bilde 2 av 2

Utnevnt til Årets Oppdalsambassadør:

Årets oppdalsambassadør

Dressurrytter og trener Louise Almlund Løkken ble fredag kveld kåret til Oppdalsambassadør 2019.

Juryen besto av kulturkonsulent Sjur Vammervold i Oppdal kommune, Erik Sæther fra ONF, Stein Mellemseter fra Fjell og Fårikålfestivalen og ordfører Kirsti Welander.

Welander røpet at årets ambassadør ikke er født og oppvokst i Opopdal, men er født i Danmark, og har også bodd i USA og Tyskland.

Hun ble norsk statsborger i 2010 for å delta i NM i sin idrett, og da Welander røpet at hun måtte ha samme statsborgerskap som den hun konkurrerte sammen med – en hest – skjønte de fleste at det var dressurrytter og trener Louise Almlund Løkken som er årets oppdalsambassadør.

Almlund Løkken kom til Oppdal og tok over driften av ridesenteret i Prestmoen. Hun drev senteret og rideskolen i åtte år fra 2004, og nå har Oppdal hestesportklubb nesten 90 medlemmer og anlegget er nedbetalt.

47-åringen bor på Lønset, men underviser i dressurridning i Trondheim og i Oppdal, og mange elever kommer til Oppdal fordi det er prestisje å tilhøre samme klubb som Almlund Løkken.

Vinneren har en imponerende CV og er et stort navn nasjonalt og internasjonalt, sa Welander og la til at hun representerer Oppdal på en fantastisk fin måte.

Almlund Løkken var ikke selv til stede under utdelingen, men var på stevne i Kristiansand.

Via en videohilsen fikk hun likevel takket for prisen:

– Tusen takk, det kom som en stor overraskelse og jeg ble veldig glad. Det er veldig godt å se at det blir lagt merke til vår sport, sa Almlund Løkken på videoen.

Kriteriene for utnevnelsen er:

  • Kandidaten har gjennom ord og handling gitt Oppdal et positivt omdømme.
  • En Oppdalsambassadør har god kjennskap til bygdas stolte naturlandskap, særegne kulturhistorie og bygdas mange aktiviteter og tilbud og formidler denne kunnskapen på en positiv og troverdig måte til omverdenen.
Vennligst Logg inn for å kommentere