Pål Ove Bjerkan får med seg koret i Monthy Pythons klassiker fra Life of Brian.
Pål Ove Bjerkan får med seg koret i Monthy Pythons klassiker fra Life of Brian.Bilde 1 av 18
rennebu-mannskor.jpg
Bilde 2 av 18
vegard-verhaug.jpg
Bilde 3 av 18
stenklv-holten.jpg
Bilde 4 av 18
stenklv-hiolten2.jpg
Bilde 5 av 18
skjerve.jpg
Bilde 6 av 18
shiny-happy-people.jpg
Bilde 7 av 18
rosset.jpg
Bilde 8 av 18
oktetten.jpg
Bilde 9 av 18
oktetten-cohen.jpg
Bilde 10 av 18
leaving-of-liverpool.jpg
Bilde 11 av 18
koret2.jpg
Bilde 12 av 18
koret1.jpg
Bilde 13 av 18
holten-aalmen.jpg
Bilde 14 av 18
holten-takker.jpg
Bilde 15 av 18
Pål Tore Holten dirigerer koret i avslutningen med Ronja Røverdatter-potpurri.
Pål Tore Holten dirigerer koret i avslutningen med Ronja Røverdatter-potpurri.Bilde 16 av 18
halldis-kant.jpg
Bilde 17 av 18
blues-brothers.jpg
Bilde 18 av 18

Gjestekor løftet Kor Allegro i Holtens avskjed:

Perfekt punktum av Kor Allegro

Pål Tore Holten ga seg i kveld som Kor Allegro-dirigent etter fem år – koret og to gjestekor svarte med en herlig avskjedsgave.

Fra Britney Spears til Ronja  Røverdatter, fra Kari Bremnes til World of Warcraft – spennvidden var stor da Kor Allegro inviterte til dobbelkonsert i kulturhuset.

Den første av to konserter lørdag kveld startet allerede ute i foajeen der det var flere små sanginnslag og spesialinviterte Rennebu Mannskor tok den gamle irske folkevisen The Old Triangle fra galleriet.

Det satte stemningen umiddelbart.

Da Kor Allegro tok over inne i salen, startet de med bånn gass i Blues Brothers «Gimme some lovin», ledet an av Pål Ove Bjerkan. Det satte tempoet for kvelden, og med  Rennebu mannskor på plass fortsatte det med Saybias «The Day after tomorrow».

Mannskoret ga Kor Allegro et enda fyldigere lydbilde, vi fikk mer spennvidde i stemmene – invitten til nabokommunen var et sjakktrekk.

Vegard Øverhaug har kastet krykkene og tok Joe Cocker-versjonen av «First we take Manhattan» før Britt Unni Aalmen leverte en fin versjon av svenske First Aid Kits  «My silver lining».

Det er ikke så ofte vi hører R.E.M på korkonserter, men «Shiny Happy People» var et strålende innslag – det funka fint med rocketoner i kordrakt.  Og vi så at koret storkoste seg i den gamle 70-tallshiten til den amerikanske progrockgruppa Kansas, «Carry on wayward son».

Pål Tore Holten trekker seg som dirigent, men har kommet med noen overraskelser til koret i avskjedskonserten. Britney Spears »Baby one more time» kan ha vært en av dem, men også den satt fint i korregi –koret svarte i hvert fall med levere en leken versjon med sjarm og sangglede.

Oktetten, for anledningen redusert til Septetten, fikk lyset alene til Leonard Cohens klassiker «Halleluja» og Kari Bremnes «Berg og båre». Den siste var en riktig så fin tolkning av den nordnorske visa.

Kor Allegros styrke og fylde, og trøkket, blir best på de mektige filmlåtene som Pål Tore Holten har trukket inn i reportoaret. Som i tyske Blind Guardians «Lord of the rings»  og «Invincible», der publikum svarte med kveldens største applaus og tilrop. Før det ble enda mer liv i salen salen når Ann Kristin Rosset løftet stemningen med «Circle of life» fra Løvenes konge.

Fridar Skjerve tok solorollen i den britisk-amerikanske folkevisa «The leaving of Liverpool», blant annet gjort kjent av The Dubliners –og nå hadde salen for alvor våknet til liv.

Ingen Kor Allegro-konsert uten Holtens favoritter Pearl Jam, og som i fjor fikk Bård Stenkløv ta rollen som Eddie Vedder, og kvitterte ut så bra at han fikk en skikkelig bamseklem av Holten etterpå.

Pål Ove Bjerkan inviterte til allsang og plystring på Monthy Pythons «Always look on the bright side of life» før koret tok en brå vending – og avsluttet med tre melodier fra Ronja Røverdatter!

Snakk om sprang i musikk og tema – og snakk om kanon finale på en konsert der bandet med Raymond Ness, Pål Tore Holten, Anders Lilly, Jo Ranheim, Håkon Kvam og Håkon Soldal selvsagt leverte på høyt nivå som alltid.

Holten fikk blomster fra koret – det er vel fortjent for fem års innsats og et perfekt punktum med Kor Allegro som godt kunne tålt flere enn de rundt 250 som overvar første konsert.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments