Oppdal stasjon
Oppdal stasjon

Sjekk trafikktallene for midt-norske strekninger:

Flere tar Dovrebanen

Dovrebanen har en trafikkvekst på 3,4 prosent hittil i år, på Trønderbanen er det nullvekst.

De første åtte månedene i år er det gjort 47,1 millioner togreiser med Vy,  det er 1, 3 millioner flere reiser enn på samme tid i 2018. Det viser ferske tall fra Vy om togtrafikken i Norge. Veksten er på 2,8 prosent sammenlignet med samme periode i 2018.

Slik er trafikken for togstrekningene i Midt-Norge:

Dovrebanen Oslo og Trondheim
På regiontogene mellom Oslo og Trondheim var det 3,4 prosent flere reiser i årets åtte første måneder, sammenlignet med 2018. 588 100 passasjerer reiste mellom Oslo og Trondheim i perioden.

Nordlandsbanen, Trondheim – Bodø
På regiontogene på Nordlandsbanen mellom Trondheim og Bodø var det 0,3 prosent færre reiser i årets åtte første måneder, sammenlignet med 2018. 312 660 passasjerer reiste mellom Trondheim og Bodø i perioden.

Rørosbanen
På regiontogene på Rørosbanen var det 1,7 prosent flere reiser i årets åtte første måneder, sammenlignet med 2018. 205 700 passasjerer reiste mellom Hamar og Røros i perioden.

Raumabanen mellom Dombås og Åndalsnes
På regiontogene på Raumabanen var det 7,9 prosent færre reiser i årets åtte første måneder, sammenlignet med 2018. 83 800 passasjerer reiste på strekningen i perioden. Det forklares med at strekningen har vært påvirket av stengninger på grunn av rasfare.

Trønderbanen Lundamo/Lerkendal – Steinkjer
På lokaltogene i Trøndelag mellom Lundamo/Lerkendal – Steinkjer var det 0 prosent flere reiser i årets åtte første måneder, sammenlignet med 2018. 941 370 passasjerer reiste på strekningen i perioden.

Lokaltog mellom Trondheim og Røros
På lokaltogene mellom Trondheim og Røros var det 15,9 prosent færre reiser i årets åtte første måneder, sammenlignet med 2018. 72 880 passasjerer reiste mellom Trondheim og Røros i perioden. Nedgangen skyldes ifølge Vy planlagt arbeid på strekningen, saktekjøringer og midlertidig stans på Rørosbanen grunnet en rekke små branner i juli.

Som OPP har omtalt overtar SJ Dovrebanen fra juni neste år, og allerede om to år varsler SJ seks flere avganger til og fra Oppdal.

0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer