Her kommer brukertilgangen på opp.no  20.januar. Vi innfører betalingsløsning.

MÅLGANG: Erik Botten hadde den kalde fornøyelsen med å stå ute i vannet og ta imot de 1200 endene.
MÅLGANG: Erik Botten hadde den kalde fornøyelsen med å stå ute i vannet og ta imot de 1200 endene.Bilde 1 av 8
Asbjørn Liberg fra Lions gir vinneranda til ordfører kirsti Welander, som sørger for å forsegle posen, sammen med Sivert Vindal.
Asbjørn Liberg fra Lions gir vinneranda til ordfører kirsti Welander, som sørger for å forsegle posen, sammen med Sivert Vindal.Bilde 2 av 8
PUBLIKUMSSIDRETT: Plastender og ekte ender, og en sykkel utsatt for vandaler på dette bildet fra Ålma søndag.
PUBLIKUMSSIDRETT: Plastender og ekte ender, og en sykkel utsatt for vandaler på dette bildet fra Ålma søndag.Bilde 3 av 8
KASTET I VANNET: Noen vandaler har sett glede i å kaste den dyre sykkelen til en av de frivillige på elva før Andeløpet startet.
KASTET I VANNET: Noen vandaler har sett glede i å kaste den dyre sykkelen til en av de frivillige på elva før Andeløpet startet.Bilde 4 av 8
UNDERSØKTE: De ekte endene lurte litt på hva de gule kopiene var.
UNDERSØKTE: De ekte endene lurte litt på hva de gule kopiene var.Bilde 5 av 8
HVEM VINNER: I et løp mellom ekte og falske ender er det ikke gitt at de gule er raskest.
HVEM VINNER: I et løp mellom ekte og falske ender er det ikke gitt at de gule er raskest.Bilde 6 av 8
MED OG UTEN NUMMER: De ekte endene var ikke utstyrt med nummer, slik de uekte var. Her har lederanda lagt seg til ved iskanten, og blir dermed passert av andre ender. Den får ikke hjelp av de ekte endene, heller.
MED OG UTEN NUMMER: De ekte endene var ikke utstyrt med nummer, slik de uekte var. Her har lederanda lagt seg til ved iskanten, og blir dermed passert av andre ender. Den får ikke hjelp av de ekte endene, heller.Bilde 7 av 8
UAFFISERT: Gule plastender i elva forstyrrer ikke de fornemme andedamene.
UAFFISERT: Gule plastender i elva forstyrrer ikke de fornemme andedamene.Bilde 8 av 8

Hjalp til med Andeløpet i Ålma:

Ekte og falske ender i Andeløpet

Skoleelever hjalp Lions Oppdal med å få de 1200 plastendene i Andeløpet trygt ned gjennom Ålma. Den ene frivillige fikk sykkelen kastet på vannet.

Andeløpet og Lions Oppdal får hjelp av både skoleelever og barnehageunger til Andeløpet, elever fra videregående hjelper til med å lose endene i mål, og storungene i Pikhaugen barnehage har plukket søppel i sentrumsløypa i forkant av arrangementet. Men ikke alle er like snille.

Asbjørn Liberg i Lions Oppdal opplyste fra scenen under premieutdelingen at det hadde gått hardt utover en av de frivillige på andeløpet. Sykkelen hans ble i løpet av den halvtimen som gikk fra han satte den fra seg, til andeløpet dro forbi, blitt kastet i Ålma.

– Vi i Lions skal erstatte det som er skadet på den dyre sykkelen ungdommen hadde satt fra seg ved gapahuken mens han hjalp til med å avvikle andeløpet, sa Liberg.

Utover denne vandalismen mot en av de frivillige, gikk andeløpet som på skinner. Isen hadde lagt seg noen steder på Ålma, og Lionsmedlemmer hadde sin fulle hyre med å spa issørpe opp fra målområdet. Vannet var litt kaldt å jobbe med, også, men størrelsen på elva gjorde at farten på deltagerne i plast var ganske høy.

– Ekstra Møllers tran

Ordfører Kirsti Welander beskrev løpet etterpå da hun foretok premieutdelingen.

– Noen av endene hadde «tatt litt vel mye Møllers tran», og startet ivei foran de andre, men disse havnet på siden, og andre dro forbi, sa hun.

Det stemte, for lederanda som ledet løpet fra start, ble liggende og vake ved en isskavl, sammen med noen ekte ender i Ålma.

Oppdal Lions klubb og Kjerringrokk delte ut premier fra andeløp og salg av såkalte gullblokker, der det også er et lotteri i.

Vinneren av førstepremien på 20.000 kroner var ikke med på premieutdelingen, og ble derfor oppringt fra scenen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

– Dette hadde jeg aldri drømt om, sa Bodil Teksum da hun svarte telefonen og fikk vite at hun vant 20.000 kroner.

Hun hadde kjøpt to lodd, men siden ikke tenkt noe mer på det.

– Tusen hjertelig takk, det var virkelig overraskende, sa hun.

Kjell Skaslien vant 5000 kroner, og de øvrige vinnerne til sjekkene på 1000 kroner, var Karin Skjetne, Toralf Gjønnes, Janne N. Berget, Malin Gulaker og Gerd Gissinger.

I tillegg delte Lions Oppdal ut en sjekk på 20.000 kroner til Mental helse Oppdal.

– De går stilt i dørene, og få vet om dem, sa Liberg.

Vennligst Logg inn for å kommentere