Koret Courage med Bodil Moen i aksjon i Olavshallen under helgas kor-NM.
Koret Courage med Bodil Moen i aksjon i Olavshallen under helgas kor-NM.Bilde 1 av 1

Bodil Moen til topps i kor-NM med Courage:

‘- Er i litt lykkerus nå!

Oppdalingen Bodil Moen og koret Courage vant den gjeveste dameklassen i helgas kor-NM i Trondheim.

‘- Det er en helt super følelse. Jeg er i litt lykkerus nå, sier en oppglødd og meget fornøyd Bodil Moen til OPP søndag ettermiddag.

Lørdag gikk koret hennes, Courage, med base i Klæbu helt til topps i A-klassen for damer i NM for kor i Trondheim i skarp konkurranse mot ni andre kor fra hele landet. Av de 58 korene i NM ble Courage og seks andre kor plukket ut til finalen. Den ble vunnet av Den norske studentsangforeningen fra Oslo, mens Courage ble nummer syv.

I tillegg til å bli norgesmestere, vant Den norske Studentersangforening begge de to klassene de deltok i: Elite og Elite sakral. Koret er Norges eldste kor, og ble stiftet i 1845 av den berømte dirigenten og komponisten Halfdan Kierulf.

Koret Courage ble til sammenligning etablert for ti år siden.

– Det var mange gode kor. Vi trodde ikke det skulle være mulig å vinne, og konkurrerte først og fremst mot oss selv, sier Moen.

– Vi er egentlig en ydmyk amatørgjeng som består av 40 damer fra Klæbu, Melhus og Trondheim. Vi liker litt fart, rytme, energi –  og litt show, legger hun til.

Det preges også repertoaret av, og da de ble anbefalt å sikte mot A-klassen, måtte de justere repertoaret litt, men ikke mer enn at de fikk slippe løs noe av sin velkjente energi på scenen i Olavshallen. I 2015 vant de B-klassen i NM, men ble deretter oppfordret til å sikte seg inn mot den gjeveste klassen. Tidligere i år konkurrerte de i Gdansk i Polen, der de vant sin klasse.

Bodil Moen startet korkarrieren sin i Prosjektkoret i Oppdal. Der hadde hun flere solistroller, blant annet da de inntok Olavshallen i Trondheim. Hun har gjort seg bemerket med sin fyldige og kraftfulle soul-stemme. I vår var hun også med under Oppdal Allstars.

– Jeg tenke at det ikke var mulig å finne et lignende kor da jeg flyttet til Trondheim. Så ble jeg tipset om Coruage, og jeg har ikke angret en dag på at jeg begynte der. Det er en veldig fin gjeng, sier Moen.

(saken fortsetter under bildet)

I en pressemelding til OPP, skriver Koralliansen at NM for kor ble arrangert for fjerde gang.

– Det var imponerende innsats fra deltakerkorene, forteller Tove Ramlo-Ystad som er musikkfaglig ansvarlig for mesterskapet.

– Korene holdt et høyt nivå og det var stor musikalsk bredde i mesterskapet. Spesielt gledelig er det at det er så mange kor med unge medlemmer som holder et så høyt nivå, sier Ramlo-Ystad og legger til at det har vært en markant nivåstigning bare siden forrige Kor-NM ble arrangert.

– Eliten blant norske kor er i verdenseliten, sier Ramlo-Ystad.

I forrige NM konkurrerte 1 100 sangere i 12 ulike klasser. I år konkurrerte rekordmange 1 600 korsangere i hele 17 ulike klasser.

– Dette er ett av flere tegn på at korinteressen i Norge er i vekst, sier Tove Ramlo-Ystad.

– Hvordan ble NM-seieren feiret, Moen?

– Det ble middag og fest for tusen mann. På øvelsen onsdag må vi nok feire litt mer med kake, humrer hun.

 – Blir det mulig å toppe dette?

– Vi har tullet med å delta både i VM og OL, men vi får vente og se. Nå blir det en del julekonserter fremover som vi skal konsentrere oss om.

 – Blir dere å høre i Oppdal også?

– Vi har ingen planer om det, men det hadde vært artig. Koret påtar seg mange slags oppdrag så det er bare å ta kontakt, sier Moen, og røper at de har hatt flere øvingshelger i Bortistu som drives av tidligere kormedlem Linda Mai Helmersen Weiseth.

Og korlivet har Bodil Moen slett ikke tenkt å gi opp.

– Jeg mener det er helsefremmende å synge i kor sammen med både 20-åringer og 50-åringer. Vi har det så artig sammen. Det driver oss.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments