gaesp

Første dag for toppduo på kontorene i rådhuset:

Her er kommunetoppene

Ordfører Geir Arild Espnes (Sp) og varaordfører Elisabeth Hals (V) er i full gang med å fordele oppdrag denne første mandagen de er i gang.

– Vi sitter og diskuterer epostlistene. Det er veldig mange trivelige invitasjoner, og ikke alle man kan være med på, men nå er vi jo to stykker, og vi samarbeider godt, sier den helt ferske ordføreren, som er i ferd med å ta i bruk kontoret sitt. Vegg-i-vegg ligger varaordførerkontoret, og Hals skal være tilstede to dager i uka i sin 40 prosent stilling.

Tidligere ordfører Ola Røtvei (Ap) hadde kontor i første etasje, noe tidligere ordfører Kirsti Welander (Ap) gjorde om på da hun flyttet kontoret opp i andre etasje.

– Jeg har lekt med tanken på at det kanskje er allright å kunne være enda mer sånn at publikum så hvor en var, og at det var enkelt å komme inn; men vi diskuterer det fortsatt.

– Hva ser du mest fram til?

– Å gjøre ordførergjerningen på best mulig måte, men samtidig ser jeg fram til å møte folk. Jeg er en veldig sosial person og har let for å snakke med folk, og jeg tror jeg er en ganske god lytter. Når folk kommer til meg og vil snakke om dette eller hint, så skal jeg høre på, og ta det med meg videre, det gleder jeg meg til.

I begynnelsen av sitt embede vil han imidlertid foreta noen allerede planlagte reiser for NTNU.

Hals synes det var greit å komme igang.

– Det var veldig stas å komme inn her, og ordføreren og jeg samarbeider bra, så dette er veldig fint. Nå skal vi denne uka på folkevalgtopplæring, så det blir litt fokus på det først og fremst, sier hun.

Hun gleder seg til å få en ramme å jobbe ut i fra.

– Det er mye å sette seg inn i når det gjelder kommunalt arbeid, sier hun.

Aller først er det kommunestyremøte torsdag.

Hals tror hun kommer til å jobbe litt mer enn de to dagene som er stillingshjemmelen.

– Det er litt egeninteresse i at jeg vil sette meg inn i alt det som skjer, sier hun med et smil.

Også Espnes tror det blir mer enn 100 prosent jobb å være ordfører:

– Jeg har allerede sett at det holder ikke med å jobbe bare fem dager, smiler han.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments