FOAJEKONSERT: Hilde Halseth (49) og Jo Ranheim i konsert søndag.
FOAJEKONSERT: Hilde Halseth (49) og Jo Ranheim i konsert søndag.Bilde 1 av 2
SPILTE: Hilde Halseth spilte både fløyte og keyboard under konserten.
SPILTE: Hilde Halseth spilte både fløyte og keyboard under konserten.Bilde 2 av 2

Hør Hilde Halseth (49) synge sine egne låter:

Hør Hilde Halset synge «Svak»

– Kanskje jeg skal ha konserten «Hilde i 50» funderte Hilde Halseth fra scenen under foajekonserten søndag.

Det begynner nemlig å nærme seg ti år siden hun hadde konserten «Hilde i 40» i Oppdal kulturhus, og nå begynner artisten å være klar for en ny konsert, kan det virke som. Mye har skjedd på de siste ti årene, hun har blant annet flyttet til Trondheim, blitt fast medlem på scenen når Terje Tysland holder konsert og ikke minst skriver hun og synger egne tekster på norsk.

Hør Hildes egen «Svak» her:

Hun startet konserten med å spille låta «Ekte venn», og den fullsatte foajeen i Oppdal Kulturhus satte pris på det de fikk høre.

Hilde Halseth nærmer seg altså 50 år, og har etterhvert fått et fyldig repertoar av egne låter som hun har skrevet på norsk. Låta «Svak» het for ti år siden «So tired» og hun sang den på engelsk tidligere, og den løfter seg absolutt noen hakk når hun synger den på dialekt.

Halseth har også funnet anledning til å smette inn en ironisk hyllest til småbarnsmødre ute på livet, i låta «Milf-alarm» skriver hun om nettopp det.

– Den handler om å være med mødre ut på byen når de slipper lø fra bleieskift og tåteflasker, forteller hun. I låta synger hun om damer med barnefri som skal ut på vift, da er moralen lav og «det e itj my som minne om ei mor», synger hun.

Hør utdrag av Milf-alarm her:

Når konserten nærmer seg en avslutning tar hun det ned igjen, og minner alle om å ta vare på dem de er glade i.

– Vi vet ikke hvor lenge vi har dem, sier Halseth.

Vennligst Logg inn for å kommentere