Etter fire år som ordfører, ga Kirsti Welander fra seg ordførerkjedet til etterfølger, Geir Arild Espnes. Ved dirigentbordet bak sitter formannskapssekretær Gerd Måren og ny kommunedirektør Ole Bjørn Moen, sistnevnte i sitt aller første kommunestyremøte i Oppdal.
Etter fire år som ordfører, ga Kirsti Welander fra seg ordførerkjedet til etterfølger, Geir Arild Espnes. Ved dirigentbordet bak sitter formannskapssekretær Gerd Måren og ny kommunedirektør Ole Bjørn Moen, sistnevnte i sitt aller første kommunestyremøte i Oppdal.

Espnes overtok ordførerkjedet fra Welander:

Hyllet avtroppende ordfører

Nyvalgt ordfører i Oppdal, Geir Arild Espnes (Sp), hyllet sin forgjenger Kirsti Welander (Ap) da han i dag fikk overrakt ordførerkjedet.

‘-  Vi vet at Kirsti har gjort en god jobb. Det er ærefullt å overta etter en avholdt ordfører, sa Espnes i sin tale til kommunestyret. Han viste til at det har vært behandlet mange saker de siste fire årene.

–  Kirsti har også tatt upopulære avgjørelser, noe hun har klart beundringsverdig, sa Espnes.

Den nye ordføreren sa at om Oppdal er kåret til landets beste kommune å bo i, i verdens beste land, så må det bety at kommunen også er den beste i verden.

–  Og det har skjedd i Kirstis tid som ordfører, sa Espnes i sin hyllest til Welander.

Da hadde Welander allerede overrakt ordførerkjedet til Espnes, og selv oppsummert sin ordførerperiode.

– De fire siste årene har vært en sammenhengende reise i læring i møte med mange kloke mennesker, og jeg har forsøkt å bidra til fremgang for enkeltmennesker og for Oppdal. Noen synes jeg har lyktes, andre er uenig i det, sa Welander, som trakk frem noen av sakene som har dominert fireårsperioden.

Det startet allerede høsten 2015, kort tid etter at hun ble ordfører, med flyktningekrisen. Det nedlagte turisthotellet ble gjenåpnet og etablert som asylmottak for syriske flyktninger.

– Da viste oppdalingene sin hjertevarme. Det var stort å oppleve, sa Welander, som opplevde foreldrenes ønske om å legge ned Lønset oppvekstsenter som sårt og krevende.

Hun nevnte videre den nye idrettshallen, åpningen av Sanatelltunet og salget av Oppdal Everk til Trønderenegi, den siste som Welander syntes var «utrolig krevende», som andre merkesaker i valgperioden.

Geir Arild Espnes sa i sin tale at det nå er de nye politikerne som skal sette spor, slik Welander har gjort i sin periode, og overrakte deretter blomster til Welander, som fikk stående applaus fra det nye kommunestyret.

Geir Arild Espnes ble valgt med 18 mot syv blanke stemmer fra Ap og Høyre, og skal styre sammen med en allianse som i tillegg til Sp består av Venstre, KrF og SV. Han tar ordførerklubba tilbake etter 16 år med Ap-styre. Forrige Sp-ordfører i Oppdal var John Egil Holden.

Etter en kort pause ble Elisabeth Hals (V) valgt til varaordfører og Alf Morten Olsen (KrF) til settevaraordfører.

Det nye formannsskapet ble valgt aller først i møtet og er slik sammensatt:

Fra alliansen:

Geir Arild Espenes (Sp), Ola Husa Risan (Sp), Ingrid Grøtte Johansson (Sp), Elisabet Hals (V), Alf Morten Olsen (KrF)

  1. vara: Ingvild Vikan (SV)
  2. vara: Kari Toftaker (Sp)
  3. vara: Håkon Nordseth (V)

Fra mindretallet:

Tor Snøve (Ap)

  1. vara: Eirin Heggvold (Ap)
  2. vara: Rune Myrhaug (Ap)
  3. vara: Magni Øverås (Ap)

Ingvild Dalsegg (H)

  1. vara: Olav Martin Mellemsæter (H)
  2. vara: Eli Dahle (H)
  3. vara: Thorvald Storli (H)

I løpet av dagen vanker det kake både på rådhuset og i de kommunale enhetene for å feire dagen og sommerens kåring av Oppdal som landets beste kommune å bo i.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments