Barna som var med på åpningen av Midtbygda nærmijøanlegg klappet, jublet og strømmet ut på lekeområdet etter snorklippingen.
Barna som var med på åpningen av Midtbygda nærmijøanlegg klappet, jublet og strømmet ut på lekeområdet etter snorklippingen.Bilde 1 av 8
Ordfører Kirsti Welander gjør sitt siste offisielle oppdrag som ordfører og klipper snora for Midtbygda nærmiljøanlegg. Hun får hjelp av Embret B. Vognild (5) og elevrådsleder Malin Skarsem (13).
Ordfører Kirsti Welander gjør sitt siste offisielle oppdrag som ordfører og klipper snora for Midtbygda nærmiljøanlegg. Hun får hjelp av Embret B. Vognild (5) og elevrådsleder Malin Skarsem (13).Bilde 2 av 8
Ordfører Kirsti Welander deler ut fotballer og slåball-utstyr som en gave fra kommunen.
Ordfører Kirsti Welander deler ut fotballer og slåball-utstyr som en gave fra kommunen.Bilde 3 av 8
Honnør til de frivillige som har lagt ned en stor innsats ved nærmiljøanlegget. Her er det Ivar Bakk som får blomster av ordføreren.
Honnør til de frivillige som har lagt ned en stor innsats ved nærmiljøanlegget. Her er det Ivar Bakk som får blomster av ordføreren.Bilde 4 av 8
Terje Nylende demonstrerte hvordan pumptrack-en skal behandles til stor begeistring for de yngste tilskuerne. - Denne banen er veldig bra. Jeg trener gjerne her, sier den aktive syklisten.
Terje Nylende demonstrerte hvordan pumptrack-en skal behandles til stor begeistring for de yngste tilskuerne. - Denne banen er veldig bra. Jeg trener gjerne her, sier den aktive syklisten.Bilde 5 av 8
Iver Volden (12) koser seg med ball på fotballbanen, selv om et er friidrett han driver mest med.
Iver Volden (12) koser seg med ball på fotballbanen, selv om et er friidrett han driver mest med.Bilde 6 av 8
Midtbygda jubel
Bilde 7 av 8
Kakefest i gymsalen.
Kakefest i gymsalen.Bilde 8 av 8

Siste snorklipping for Welander:

Jubel for nytt lekeanlegg

Her strømmer barna ut på det nye lekeområdet ved Midtbygda skole etter at ordfører Kirsti Welander har klippet snora for anlegget som allerede har vært i bruk en god stund.

De troppet mannsterke opp fra hele kretsen for å få med seg feiringen av det nye nærmiljøanlegget, barn fra skole og barnehage, foreldre og besteforeldre.

Planleggingen startet for fem år siden i et forum der skolens foreldreutvalg, barnehagen og IL Snøhetta var representert, fortalte rektor Kjell Jørstad Braut.

– Det var ikke så mye penger til overs til uteområdet da skolen ble bygd, men målet var at vi skulle få Oppdals beste nærmiljøanlegg med aktiviteter for store og små sommer og vinter, sa Jørstad Braut.

Gjennom ulike fondsmidler og støtte blant annet fra Gjensidigestiftelsen, Oppdalsbanken og betydelig frivilling innsats ble det mulig å realisere prosjektet som nå består av basketballbane, klatrepark, skileikanlegg, pumptrack og kunstgressbane. Til våren blir det mer asfaltering der skateparken skal bygges.

Anlegget har allerede vært i bruk en god stund.

– Det er lagt ned 1500-2000 dugnadstimer. Det har kostet fire millioner kroner, men er nok ganske mye mer verdt. Med en fantastisk dugnadsgjeng har vi fått det til, sa Braut, som etter den offisielle åpningen ropte frem de frivillige som ikke var på jakt. De fikk en blomst som symbolsk takk for innsatsen.

Kristi Welander stod for snorklippingen, for øvrig hennes siste offisielle oppdrag som ordfører i Oppdal. Hun stod også for åpningen av den nye skolen i 2016.

– Nå, to og et halvt år senere, har dere fått til det beste nærmiljøanlegget i Oppdal,  sa Welander, som også var imponert over den store dugnadsinnsatsen som ligger bak.

Welander pekte på betydningen av fysisk innsats både i skole og fritid.

– Alle barn bør være fysisk aktive minst én time hver dag – er dere det? spurte hun barna.

– Ja!!! Var det kontante og rungende svaret hun fikk tilbake.

– Denne investeringen gir eventyrlig avkastning i folkehelse og samfunnsøkonomi. Alle som holder på her med fysisk aktivitet blir friskere, sa Welander, som mer enn hintet om at de voksne også har veldig godt av å følge ungene til anlegget og delta i leiken.

Etter snorklippingen slapp mange seg løs med fotball, klatring og sykling.

Iver Volden (12) er en av de som er glad for anlegget.

– Det er veldig bra at vi får til et slikt anlegg, og jeg pleier å være her hver dag. Vi trives veldig godt.

– Hva liker du best å gjøre her?

– Jeg liker mest å spille fotball, selv om jeg driver med friidrett til vanlig og ikke spiller på noe lag.

Anlegget er også tilgjengelig på kveldstid. Da med flombelysning nå som høstmørket siger på.

– Det er ikke så dumt å være her på kveldene heller. Da kan vi være en liten gjeng som sykler hit, sier Iver Volden.

Etter åpningen vanket det kaffe og bløtkake til alle i gymsalen.

Mer om åpningen på Radio E6 onsdag fra kl. 9.00!

Vennligst Logg inn for å kommentere