FESTIVALKLAR: Torbjørn Grav (teknisk ansvarlig), Ingrid Bakken (ansvarlig for frivillige og gjester), Bente Maalen (produsent) og Stein Harald Bjerke (kinomaskinist), er sammen med festivalsjef, Morten Haagensen klare til ei maratonhelg i Oppdal kulturhus.
FESTIVALKLAR: Torbjørn Grav (teknisk ansvarlig), Ingrid Bakken (ansvarlig for frivillige og gjester), Bente Maalen (produsent) og Stein Harald Bjerke (kinomaskinist), er sammen med festivalsjef, Morten Haagensen klare til ei maratonhelg i Oppdal kulturhus.

Duket for den niende Ramaskrikfestivalen i Oppdal:

Nå starter årets skrekkfilmmaraton

I formiddag går startskuddet for den niende Ramaskrikfestivalen i Oppdal der det i løpet av de neste dagene skal rulle 27 skrekkfilmer over lerretet.

–  Skrekkfilmer er skumle, men også morsommer og actionfylte, sier leder for Norges skumleste filmfestival, Morten Haagensen til Radio E6.

I formiddag snurres den første filmen på Ramaskrik som arrangeres for niende gang i Oppdal.

–  Det har vært mange morsomme år med mange gode filmer, vekst i publikum, masse spennende gjester, og vi har satt Oppdal på kartet.

Produsent for festivalen Bente Maalen er ikke overrasket over at interessen har vokst siden starten.

–  Jeg hadde trodd det, og vi hadde store ambisjoner for Ramaskrik. Vi tenkte det var muligheter for å skape noe bra, fordi ingen hadde gjort det før oss.

  –  Men skrekkfilm er vel en ganske smal sjanger?

–  Jeg er uenig i det, for veldig mange er opptatt av skrekkfilm, de er veldig lojale og får med seg det som skjer.

Arrangøren venter publikum fra hele landet, og filmskapere fra Norge, USA, Australia og Storbritannia. Det krever god logistikk, noe Ingrid Bakken har sørget for de siste fem årene.

–  I år er det mange nye frivillige som er med. Noen vil hjelpe til fordi de har hørt om festivalen, andre gleder seg over at de har fylt 15 år og får være med, sier Bakken, som også har rekruttert medhjelpere fra fritidsklubben.

Programteknisk ansvarlig Torbjørn Grav forbereder en helt spesiell visning fredag.

–  Da blir det utevisning, der vi har hanket inn god ekspertise fra bygdekinoen som er vant til å gjøre dette, sier Grav som vet at visningen av Fritt Vilt i Høgvangparken fredag dermed i er i de beste hender, der også regissør Roar Uthaug deltar.

–  Det blir en innvielse av parken som filmarena. Vi skal sette farge på bygda denne helga, lover Haagensen.

Festivalprodusent Bente Maalen sier hun har lave skuldre foran årets filmmaraton, der hele 27 filmer står på programmet. Selv kommer hun imidlertid ikke til å se noen av dem.

–  Om jeg kommer meg gjennom en skrekkfilm er det fordi den ikke er skummel nok, og da burde den ikke vises her

  –  Skremmer dere ikke vettet av folk med filmene?

– Det skal være litt skummelt, humrer produsenten.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments