Robin Morken i Norske Talenter på TV2.
Robin Morken i Norske Talenter på TV2.Bilde 1 av 2
TV2s nyhetsanker og gjestedommer Arill Riise (t.v), og Bjarne Brøndbo lot seg rive med av Robin Morken under kveldens opptreden.
TV2s nyhetsanker og gjestedommer Arill Riise (t.v), og Bjarne Brøndbo lot seg rive med av Robin Morken under kveldens opptreden.Bilde 2 av 2

Til semifinalen i Norske Talenter:

Robin sjarmerte seg videre!

Det er semifinalen neste for den unge spillemannen fra Oppdal som lokket frem både latter og applaus i dommerpanel og publikum i Norske Talenter.

Fredag kveld inntok Robin Morken (14) på nytt scenen i Norske Talenter på TV2 i oppdalsbunad sammen med sine musikalske venner, Arne Emil Skjørstadmo på kontrabass og Eirik Lund på gitar.

Før den unge spillemannen entret scenen lurte programleder Solveig Kloppen på om det ville bli litt mer show denne gangen. Det var noe de ellers så fornøyde dommerne etterlyste i september.

–  Jau, jeg kan prøve på det, svarer 14-åringen.

Sist ble han kalt en festkaramell av dommer Janne Formoe.

DDE-vokalist Bjarne Brøndbo mente Morken hadde innført ny sjanger: Stand up folkemusikkfiolin!

–  Du er en kulturbærer og tar vare på historikken der du kommer fra. Du gjør en god og viktig jobb, var Brøndbos attest.

Fredag ville Brøndbo gjerne vite hva Robin har gjort siden sist.

–  E har konfirmert me! svarer han kontant. Opptakene til forrige sending ble gjort i april.

Så klør han seg på låret og spiller opp.

Dommerpanelet lar seg rive med, smilene sitter løst og de og blir ekstra sjarmert når Morken går spillende ned foran dem og hoier midt i slåtten. Etterpå er det vill jubel og applaus i salen.

–  Det er en av dine store styrker. Du kan gå inn på en scene og du får alle i godt humør, kommenterer Brøndbo, før han legger til at han kunne ha ønsket seg litt mer snert i fela.

–  Hent trekkspillet så skal du få snert i fela! er det snertne svaret han får tilbake og utløser mer latter.

Også kveldens gjestedommer, TV2s eget nyhetsanker, Arill Riise – som for øvrig kan røpe at han har fortid som standup-komiker –  liker også Robins opptreden.

–  Du er en entertainer! Du begeistrer slik at vi slår på hælen, sier Riise og freiser seg opp for å demonstrere.

Robin konkurrerte med fela si, andre stilte med hunder, viste korttriks, noen danset og en svingete jojo. Unggutten fikk også trøndersk konkurranse av bandet Madcap Flyers fra Trondheim, som får semifinaleplass sammen med Robin Morken.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments