Tredje konsert på fem år i Oppdal:

Rotnorsk Staut tilbake

Rockerne fra Valdres håper å fylle kulturhuset et drøyt år etter sitt forrige besøk i fjellbygda.

I 2014 spilte bandet for 700 på Åmotsdalsfestivalen og i fjor for 300 på Turisthotellet. Lørdag kveld står de på scenen i Oppdal kulturhus og håper besøket står seg.

–  Med den publikumsutviklingen håper vi ikke det går nedover lørdag, humrer vokalist og frontfigur Gaute Lein Ausrød i Radio E6 fredag morgen.

Han vet at det er mange Staut-fans i Oppdal og tror at mentaliteten kan være lik i fjellbygdene. Selv kommer han fra Beitostølen

–  Vi spiller rotnorsk musikk med fele og kontrabass og vi synger på dialekt. Det er nok noen fellestrekk, sier Ausrød som gjerne kaller seg oppdalsvenn.

Bandet har spilt sammen i ti år og har spilt seg inn i folks hjerter med låter som Sjå sole og Slepp me inn. I vinter ga de ut sitt sjette album Makalaus og Dagbladet trillet terningkast fem og ga karene følgende attest: «Springsteen på valdresmål» – En festblankett fra dalens beste musikalske ambassadører.

–  Vi smilte godt da vi fikk den, for vi synes jo at Springsteen er ganske allright, sier Ausrød.

Karene har hatt en hektisk turnesommer med fulle hus stort der de kommer, men høsten er litt roligere.

–  Da er det elgjakt, men også noen konserter.

Vokalisten forteller at alle seks i bandet har jobb ved siden av musikken, og det er bevisst satset.

–  Vi har et litt annet prinsipp enn andre band som har som mål å leve av musikken. Det hadde ikke gått med oss, skratter Ausrød, og legger til at de trives med å kombinere spillingen med jobb og familie.

Samtidig får de høre det dersom de blir for lenge hjemme mellom slagene.

– Vi forsøkte å være litt mer hjemme i fjor, men da fikk vi beskjed om at vi skulle mer ut og spille, humrer han.

  –  Dere er kjent for å ha mye energi og driv på scenen. Hvor henter dere kreftene fra?

–  Vi spiller for å ha det moro og det gjenspeiler seg nok på scenen, sier Gaute Lein Ausrød, som lover både nytt og gammelt materiale på setlista i kulturhuset lørdag kveld.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments