Tuva Sandnes (f.v) er nybegynner og viser frem løperen som hun gjorde unna på tre kvelder. Kursdeltager Mari Bakken og kurslærerne Kari Tørset og Ruta Furunes synes hun har gjort godt arbeid.
Tuva Sandnes (f.v) er nybegynner og viser frem løperen som hun gjorde unna på tre kvelder. Kursdeltager Mari Bakken og kurslærerne Kari Tørset og Ruta Furunes synes hun har gjort godt arbeid.

Husflidslaget arrangerer åpen dag:

Stiller ut på vevloftet

Ni ivrige damer har deltatt på Husflidslagets kurs i Pakkhuset på Vognildsbua i høst. Lørdag stiller de ut håndarbeidet de er ferdige med så langt, og ting som er blitt produsert før.

– Vi begynte i september så vi har holdt på en måned. Det er både nybegynnere og folk med mer erfaring som deltar, sier kurslærer Ruta Furunes. Hun har selv gått på kurs her og er nå instruktør.

I løpet av kurset produseres det åkle, løpere, puter og pledd. Det er mulig å gå i gradene for den som er villig til å lære.

– Det er et veldig hyggelig miljø her og vi lærer mye, sier studieleder i Husflidslaget, Åse Karin Toftaker. Hun var med på kurs i fjor, og nå er hun klar for et litt større prosjekt.

–   Jeg skal begynne med et stort stjerneåkle, men har gått med andakt og følelse for den veven, smiler hun. Toftaker er forberedt på at det blir en del jobb.

–  Det pleier alltid å bli litt mer arbeid enn det man tror.

Ruta Furunes forteller at de fant stjerneåkleet i en bok om gamle åkler i Trøndelag. Denne har sin opprinnelse i Orkdal.

Tuva Sandnes er blant nybegynnerne på kurset. Den vordende mammaen forteller at hun ikke har forsøkt veving siden barneskolen.

– Vi får god hjelp og da går det bra. Jeg tenkte først at jeg ikke ville klare å gjøre noe ferdig, men jeg ble positivt overrasket over at jeg klarte å produsere en løper på tre kurskvelder, forteller Sandnes.

Nå er hun i gang med et håndkle.

– Er dette noe du kan tenke deg å fortsette med?

– Jeg skal ha barn ved juletider, men kanskje kan det bli senere.

Lørdag inviteres det til åpen dag på vevloftet produktene som er laget både i høst og tidligere vises frem. Det blir loddsalg og mulig å kjøpe seg en kopp kaffe nede i Pakkhuset.

– Da er det mulig å se hvordan vi vever også. Flere av oss kommer til å være her for å vise frem håndarbeidet. Det blir hyggelig, sier Ruta Furunes.

– Vi håper at mange vil komme. Kanskje blir de inspirert til å være med på kurs også, vi har plass til flere.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments