IMG_9251

Silje Erika Skaslien med diplomet og tegningen av Mali Anette Hoel som hun fikk som vinner av dialektprisen 2019. Foto: Per Roar Bekken

silje erika4

Silje Erika Skaslien fikk prisen av Ruth Mellemseter i Notabene og Per Roar Bekken fra Mediehuset OPP. Foto: Randi Grete Kalseth Iversen

IMG_9247

Silje Erika Skaslien begeistret publikum med en dialektrap fra talerstolen. Foto: Lars Gisnås

Dialektprisvinner takket med dialektrap:

– Dette var stas!

Silje Erika Skaslien (28) fikk dialektprisen for 2019 - og svarte med en egenskrevet rap på oppdalsdialekt!

– Ditta va´stas!

Slik startet Silje Erika Skaslien takketalen da hun ble tildelt dialektprisen av Oppdal Dialektlag som fredag kveld delte ut dialektprisen for 12. gang.

For niende gang skjedde det under høstmøtet i Oppdal historielag. Et passende sted, mente redaktør Per Roar Bekken i OPP, en av fire jurymedlemmer i dialektlaget som ellers består av Notabene, Oppdalsbanken og ordbokforfatter Ingeborg Donali.

– Både lokalhistorie og dialekt skaper fellesskap og kulturell identitet, og bygger bånd i bygda, sa Bekken før Ruth Mellemseter leste opp begrunnelsen for årets prisvinner – selvsagt på kav oppdaling!

– Prisvinneren har gjort oppdalsdialekta mesta musikalsk, sa Mellemseter.

Silje Erika Skaslien ble klappet opp, og innrømte at hun som ung tenkte at dialekt var noe gamle folk pratet.

Men nå dikter hun gjerne sanger på oppdalsdialekta, og innrømmer at prisen inspirerer til å lage enda flere sanger på oppdalsmålet.

Og istedet for en lang takketale kom det en egenkomponert rap – laget på oppdaling etter at hun fikk venner til å sende henne ord på oppdalsdialekt som skulle være med i rappen.

Hun valgte ut 30 ord og lagde ei «abrikjele» historie om et gammelt oppdalspar. Opprinnelig var det en rap hun la ut på sin egen facebook-side.

Men fredag kveld leste hun opp teksten om Anna og Ola – og det fikk fram latteren i salen som svarte med taktfast applaus etter en fornøyelig dialektrap!

Etterpå var det en takknemlig prisvinner OPP møtte:

– Denne prisen må jeg takke bestemor Kari og bestefar Arvid for, de var så streng med meg og mente jeg måtte tållå rett.

Nå innrømmer hun at prisen sporer til mer dikting på dialekt.

Og Ruth Mellemseter i juryen lot seg begeistre av både rap og prisvinner.

– Det er kjøle artig at det kommer til yngre folk!

Under kan du se den originale dialektrapen (krever Facebook-innlogging).

Lørdag kan du høre mer av Silje Erika – for hun opptrer også på den lokale scenen som en av flere sangere når Kor Allegro har to konserter i Oppdal kulturhus lørdag kveld.

Så spørs det om noe av reportoaret er på dialekt.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
>
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert