kart

Betongbil mot personbil ved Kongsvoll:

Trafikkulykke ved Kongsvold

Tre personer har omkommet og en kritisk skadet i en trafikkulykke på E6 sør for Kongsvold Fjeldstue.

Politiet fikk melding om kollisjonen mellom en personbil og en betongbil klokka 12.27 fredag ettermiddag.

Ifølte operasjonsleder Rune Brandmo ved Trøndelag politidistrikt var det fem personer involvert i kollisjonen.

– Tre er omkommet på stedet, en er hardt skadet og en person er i sjokk, sier Brandmo til OPP.

Nødetater var på plass etter kort tid, og like før halv tre ble den hardt skadde fløyet med luftambulanse til Ullevål  sykehus i Oslo.

Da OPP kom til åstedet fredag ettermiddag var veien sperret sørfra ved Kongsvold Fjeldstue, men det sto fortsatt mange biler ved ulykkesstedet 500 meter lenger sør.

Politiet vet ennå ikke hvem de døde er.

– Vi har ikke identifisert de døde og vi jobber med dette, og vil deretter starte med varsling av pårørende, sier operasjonsleder Wenche Johnsen til OPP klokken 16 fredag ettermiddag.

Hun kan derfor ikke si noe om hvor de omkomne hører hjemme og hvilken relasjon det er mellom de fire som satt i personbilen. Bilen de omkomne satt i skal være norskregistrert og hatt vinterdekk.

Ifølge Johnsen er det klarlagt at personbilen var på vei nordover mot Oppdal da den fikk sleng på vei ned en slak venstrekurve rett sør for Kongsvoll Fjellstue.

Den kom da over i motsatt kjørebane der den kolliderte med siden av bilen inn i fronten på betongbilen som var på vei mot Hjerkinn.

Den inneholdt betong som ble tømt ut av mannskap fra Trøndelag brann- og redningstjeneste før bilen skulle fraktes ned til Oppdal.

Det var føreren av betongbilen som selv varslet politiet, opplyser operasjonsleder Wenche Johnsen.

Han blir nå tatt vare på av helsepersonell og av firmaet, som sendte oppover en kollega for å bistå.

– Det har selvsagt vært en voldsom belastning for sjåføren, sier operasjonslederen.

Fredag ettermiddag er Statens havarikommisjon på vei til ulykkesstedet for å etterforske ulykken. Dette vil ta tid og E6 vil bli stengt utover fredag ettermiddag.

– Veien blir i hvert fall stengt til 17.30, sier Wenche Johnsen til OPP.

Politiet rykket ut fra Oppdal og lokalt politi fikk bistand fra Innlandet politidistrikt.

Folk ved ulykkesstedet forteller til OPP at det oppsto lange køer på begge sider av ulykkesstedet. Det var snøvær og dårlige kjørforhold på E6 over Dovrefjell da ulykken skjedde.

Omkjøring er skiltet ved Ulsberg og Dombås, bilister bes kjøre Riksvei 3.

Også på Riksvei 3 er det nå redusert framkommelighet på grunn av bilberging, etter at et vogntog har kjørt utfor veien og veltet ved Kvikne. Sjåføren er lettere skadet.

Det snør tett i Oppdal, og snøen har lagt seg på veiene. Snøværet avløste et kraftig regnvær, ved titiden. Spesielt på småveiene er det glatt.

LES OGSÅ: Kjørte av veien

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments