MDGs Arne Rønning (f.v), Ingvill Dalseg (H), Eirin Heggvold (Ap) og Tor Olav Naalsund (MDG) er enige om hvordan de skal fordele vervene mellom seg i hovedutvalgene, men legger frem navnelistene først i tirsdagens ekstraordinære kommunestyremøte.
MDGs Arne Rønning (f.v), Ingvill Dalseg (H), Eirin Heggvold (Ap) og Tor Olav Naalsund (MDG) er enige om hvordan de skal fordele vervene mellom seg i hovedutvalgene, men legger frem navnelistene først i tirsdagens ekstraordinære kommunestyremøte.

Valgfloken ikke endelig løst, men:

Trio enige om verv

Miljøpartiet De Grønne bekrefter at de i samarbeid med Høyre og Ap får flere verv når det går mot ny avstemming om hovedutvalgene. Men det er uvisst om formannskapet kan velges på nytt.

–  Vi er blitt enige med Ap og Høyre om å få bedre representasjon enn det vi fikk i utgangspunktet, bekreftet Tor Olav Naalsund (MDG) under dagens møte i valgnemnda.

Etter at valgnemnda møttes fredag for å løse valgfloken, har MDG, Høyre og Ap har brukt helga å på å forsøke å bli enige om hvordan partiene skal fordele vervene mellom seg for å gjenspeile riktig styrkeforhold i kommunestyret.

– Listene er klare, men skal forankres i partiene og legges frem for kommunestyret i morgen, sa Ingvill Dalseg (H).

Da det nye kommunestyret ble konstituert sist onsdag, oppstod det et misforhold mellom protokollen og de faktiske stemmetallene.

Protokollen gjenspeiler partienes intensjoner om fordeling av verv til hovedutvalgene, men legges stemmetallene til grunn faller Høyre ut av alle hovedutvalg og kontrollutvalget, mens MDG ikke får to utvalgsplasser slik de har krav på etter partiets valgoppslutning.

– Ingen vil bli kvitt Høyre, men vi vil også at MDG skal få det de har krav på, sa Tore Aasheim, i dagens valgnemnd-møte.

Ingvill Dalseg (H) understreket at misforholdet ikke kan forandres ved å bare justere protokollen, som ennå ikke er godkjent og undertegnet:

– Protokollen gjenspeiler det som faktisk ble lest opp av ordføreren under valgene og den kan ikke korrigeres i ettertid, presiserte Dalseg, som mente at det i så fall måtte vedtas ny protokoll for å rette feilen. Det bekreftet også formannskapssekretær Gerd Måren.

– Protokollen er formulert som den er, men kommunestyret kan ta opp igjen saker og gjøre nye vedtak, forklarte Måren.

Haakon Nordseth (V) slo fas at alle partiene før onsdagens konstituering hadde vært enige om en bred representasjon i utvalgene.

–  Valget ga ikke det, derfor ønsker vi nytt valg, sa Nordseth, før han presenterte nok en problemstilling for nemnda:

–  Flere sier at valg av formannskapet kun kan gjennomføres i et konstituerende møte, derfor må vi være sikre på at det nye kommunestyret har lov til å gjennomføre nytt valg, sa Nordseth.

Saken skal sjekkes nærmere med fylkesmann og kommunaldepartement, og svaret er ventet først til tirsdagens ekstraordinære kommunestyremøte.

Til slutt ville Tore Aasheim vite om alle er fornøyde etter den nye forhandlingsrunden mellom MDG, Høyre og Ap:

– Alle er litt fornøyde og alle er litt misfornøyde, svarte MDGs Arne Rønning.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments