Jungelboken, Teater Innlandet i samarbeid med Riksteatret, 2019.
Jungelboken, Teater Innlandet i samarbeid med Riksteatret, 2019.

På besøk med Disney-klassiker:

Viser ny versjon av Jungelboken

Populær familiemusikal i ny tapning inntar scenen i kulturhuset.

–  Det blir litt skummelt, men passer bra for barn, forsikrer skuespiller Eigil Solberg Smørås, alias bjørnen Baloo i Riksteatrets Jungelboken som har turnestopp i Oppdal kulturhus tirsdag kveld.

Disney-klassikeren bygger på Rudyard Kiplings roman fra 1884 Jungelboken, og har vært filmatisert og iscenesatt en rekke ganger, og den nye oppsetningen er signert show-mannen Arvid Osnes. Forestilingen omtales som en «sprudlende familiemusikal med humor, fart, spenning og fengende musikk».

–  Alle de kjente karakterene er med. Gribber, ulver og den skumle tigeren Shera Kahn, forteller Smørås til Radio E6. Slangen Kaa prøver å hypnotisere hovedpersonen Mowgli med vakker sang, mens bjørnen Baloo forsøker å passe på så godt han kan.

–  Baloo trives godt i jungelen og vil at alle skal være venner og ha det trygt og godt sammen, men han innser vel at hans beste venn Mowgli kommer til å forlate ham, slik det er med venner innimellom, sier Smørås.

Han mener at forestillingen, som denne gangen er et samarbeid mellom Riksteatret og Teater Innlandet, tar for seg tema som fortsatt er like aktuelt som da romanen ble skrevet.

–  Det handler om tilhørighet, å ha venner rundt seg, og det å vokse opp. Responsen er veldig god, både fra små og store barn, sier Eigil Solberg Smørås, som synes det er ekstra gøy å møte barna etter forestillingen.

Den norske musikalversjonen er skrevet av Wayne McKnight og Arne Lindtner Næss, med Svein Gundersen som komponist.

Vennligst Logg inn for å kommentere