Ap mener SV, V og KrF kunne sikret solid flertall for skiløypa:

Alliansepartnerne har solgt seg billig

Partiene i alliansen som vil følge folkeviljen har solgt seg billig i forhandlingene når de er «enige om å være uenige» i saken om Gjevillvassdalen. Det skriver Kristian Torve i dette debattinnlegget.

I den første store saken det nye kommunestyret skal bryne seg på, vender Senterpartiet seg til Høyre for å sikre flertall. Det betyr tommelen ned til alle oss som vil bevare midt-Norges mest populære skiløype. SV, KrF og Venstre kunne unngått dette.

Som Haakon Nordseth sa i Radio E6 tirsdag morgen, så er det flertall blant både grunneiere, Sp-velgere, Oppdals innbyggere og fritidsinnbyggere for å sikre tilgangen til skiløype. Dette flertallet velger Senterpartiet å se bort ifra.

Også blant velgerne som stemte fram partiene som nå styrer i bygda er det flertall for å sikre skiløype i Norges vakreste dal.

Det er prisverdig å se at SV, Venstre og KrF står opp for sine velgere og meninger i denne saken, men dette kunne vært unngått. Partiene i alliansen som vil følge folkeviljen har solgt seg billig i forhandlingene når de er «enige om å være uenige» i saken om Gjevillvassdalen. Det er å gi fra seg makt og innflytelse gratis.

Senterpartiet har fått det som de ville, og veien ligger åpen. De bryter ingen avtaler ved å tvinge gjennom sitt nei til skiløype, og de sikrer seg flertall sammen med Høyre. I den forpliktende avtalen kunne det stått svart på hvitt at skiløypa i Gjevillvassdalen skal sikres, og dermed ville et solid flertall for skiløypa vært på plass. Da hadde vi ikke vært der vi er i dag. I stedet er man altså «enig om å være uenig».

På torsdagens kommunestyremøte har Senterpartiet og alliansen muligheten til å legge fram et nytt forslag som vil få bred støtte fra samtlige parti med unntak av Høyre. Det gjenstår å se. Arbeiderpartiet står klar til å diskutere gode forslag som følger flertallet blant folk i bygda.

Kristian Torve
Leder Oppdal Ap

6 Comments
eldste
nyeste mest reagert på
Inline Feedbacks
View all comments
Helge Toftaker
Helge Toftaker
7 måneder siden

Det er Arbeiderpartiet som har forårsaket den elendigheten som vi nå ser. Det begynte med at Oppdal arbeiderparti kastet Kirsti Welander som ordførerkandidat. Det skapte så stor splid i partiet at AP-folk stemte Senterpartiet eller lot være å stemme. Vrakingen av Kirsti var en gavepakke til Senterpartiet. Kommunesammensetningen hadde vært en helt annen om Arbeiderpartiet hadde holdt fast på Kirsti som ordførerkandidat. Nå er det de brune og blå som har makta, til stor skade for natur og folk i bygda vår.

Frode Haarstad
Frode Haarstad
7 måneder siden

Nå synes jeg du er uvanlig langt utom veien, Helge.
Jeg ser hvor du vil hen og om jeg legger all godvilje til så kan jeg til dels være med deg på en del av reisen, men siden dette «kuppet» i Oppdal AP i svært stor grad kan relateres til én enkelt sak, altså Everk-saken… Vil du dermed si at det var tidligere ordførers uheldige standpunkt i denne saken som fører til at Senterpartiet trosser velgerflertall, hytteeierflertall og grunneierflertall? Skal vi virkelig legge skylden på Kirsti for dette..? 😉

Morten Møllevik
Morten Møllevik
7 måneder siden

Dette er bare helt ufattelig og umulig å forstå. Etter å ha gått på ski for første gang langs Gjevilvassveien for noen år tilbake, ble drømmen om hytte plantet. Denne ble realisert for 3 år siden, og nå etter mang en skitur for store og små er det slutt. Jeg har blitt ivrig oppdalspatriot og ambassadør, men jeg tror jeg må legge inn årene. Jeg tror ikke politikerne skjønner konsekvensene. Det er skimulighetene som er Oppdal for mange av oss som helg etter helg setter oss i bilen for å oppleve vinteridyll. Å stå i bilkø til Grøtsetra i skytteltrafikk… Les mer »

Carl S. Bjurstedt
Carl S. Bjurstedt
7 måneder siden

Frode Haarstad – jeg oppfatter ikke at Helge Toftaker legger skyld på Kirsti Welander, men tvert imot på vrakingen av henne og ikke minst måten det skjedde på. Irritasjonen over den prosessen var det som ga meg det endelige sparket til å si ja til å stå på liste ved kommunevalget. Ikke Gjevilvassløypesaken om noen skulle tro det. Og til Kristian Torve – med Geir Arild Espnes utsagn før valget og SPs valgprogram der denne saken ikke en gang var var nevnt kom SPs omkamputspill nå som lyn fra klar himmel både for «alliansen» og jeg vil tro for ganske… Les mer »

Vegard Skjørstad
Vegard Skjørstad
7 måneder siden

Helge Toftaker; med full respekt for deg og dine gode tanker og engasjement, må jeg få si at her skyter du på feil skive. Det er SP (sammen med H) som har forårsaket dette. En kan være enig eller uenig i nominasjonsprosessen , men å gi AP skylda for det som skjer nå blir helt feil.

Frode Haarstad
Frode Haarstad
7 måneder siden

Men, Carl da… Du bruker jo å være flink til å lese det som står både på og mellom linjene!😉