Stein Torleif Bjella har en fantastisk tett band med seg - med Geir Sundstøl på munnspill og gitar som sjefskrydrer.
Stein Torleif Bjella har en fantastisk tett band med seg - med Geir Sundstøl på munnspill og gitar som sjefskrydrer.Bilde 1 av 4
Alle musikerne tok et vers i Bjellas egen spesialskrevne musikerpresentasjon - Fortapt spelemann.
Alle musikerne tok et vers i Bjellas egen spesialskrevne musikerpresentasjon - Fortapt spelemann.Bilde 2 av 4
En lykkelig fruktkorgvinner på syvende forsøk.
En lykkelig fruktkorgvinner på syvende forsøk.Bilde 3 av 4
Stein Torleif Bjella leste noen vers fra Helsedagboka til stor glede fra et ganske så fullt amfi.
Stein Torleif Bjella leste noen vers fra Helsedagboka til stor glede fra et ganske så fullt amfi.Bilde 4 av 4

Begeistret publikum klappet fram Bjella to ganger:

Bjella begeistret i Oppdal

Stein Torleif Bjella lot musikken og sangene snakke for seg da han vendte tilbake til Oppdal – taus manns tale står støtt i godt selskap.

Det er ti år siden gjennombruddet med Heidersmenn i 2009. «Tause menns taler» var merkelappen Bjella fikk klistret på seg – men tekstuniverset har fanget mange flere.

For det var ikke 215 tause menn i salen, tvertimot særs mange kvinnelige fans, som alle har funnet ei felles tone i Bjellas univers – der han skriver om de forsagte, stille og beskjedne bygdemenns eksistensielle livskriser.

Men undertonen er også humoristisk – det er lett å bli glad i Bjellas menn – og ikke minst i de fire som følger ham på turneen som startet i Oppdal fredag kveld.

Ikke alle omfavner Bjellas slentrende og smått depressive hallingstil – på scenen er det et helt annet lydbilde og mye mer luft rundt sangene. Låtene får en helt annen groove, der hallingdalsk viserock møter sørstatsrock, med saftig gitarlyd fra uforlignelige Geir Sundstøl – som alltid krydrer det hele med akkurat passende doser gitar og munnspill. En fryd for øret. Sammen med Eirik Øien, Alexander Pettersen og eminente Kenneth Kapstad på trommer, har Bjella skapt et lokomotiv av et band som pruster avgårde.

Sist Bjella var i Oppdal kom det mange anekdoter – fredag kveld var det lite mellomsnakk. Bjella lot låtene stå alene – men rakk å fortelle om turen over Dovrefjell i blåtimen – og selvsagt en takk til publikum:

«Oppdal leverer!».

Fruktkorga ble selvsagt utdelt til en lykkelig vinner som påsto det var syvende forsøk – og Bjella røpet at publikumsfavoritten «Romantikken gjer meg sjuk» blir lydspor i den ferske filmen Håp når Stellan Skarsgård og Andrea Bræin Hovig tar bryllupsvalsen til Bjellas låt.

Bjella trampeklappes inn til først ett ekstranummer, men publikum nekter å gi seg, og Bjella og hans menn kommer inn for andre gang.

Da males Hallingskarvet i toner, og det passer bra som konsertavslutning i ei fjellbygd som har fått sansen for en låtskriver fra dalstroka lenger sør.

Og med slike musikere tar vi gjerne et gjenhør om ikke lenge. For denne gjengen svikter aldri.

Det er heidersmenn.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments